Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΧΑΕ: Δοκιμαστική έκδοση του X-NET

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 5ο Διεθνές Συνέδριο Κεφαλαιαγορών του ομίλου Ελληνικά Χρηματιστήρια. Παρουσιάστηκε η δοκιμαστική έκδοση του X-NET.

ΕΧΑΕ: Δοκιμαστική έκδοση του X-NET
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 5ο Διεθνές Συνέδριο Κεφαλαιαγορών του ομίλου Ελληνικά Χρηματιστήρια.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου παρουσιάστηκε η δοκιμαστική έκδοση του X-NET, η οποία αφορά στην παροχή υπηρεσιών χρηματιστηριακής πληροφόρησης (market data services) και ηλεκτρονικής διαπραγμάτευσης (e-trading) σε χρηματιστηριακές αγορές στην περιοχή της ΝΑ. Ευρώπης και Μεσογείου για τα μέλη του Χ.Α. και του ΧΑΚ.

Στο συνέδριο παρουσίασαν τις προοπτικές των αγορών τους οι πρόεδροι και επικεφαλής των χρηματιστηρίων του Βουκουρεστίου, του Βελιγραδίου, του Ζάγκρεμπ, της Κωνσταντινούπολης, της Λουμπλιάνας, του Αμμάν, της Αιγύπτου, της Μπάνια Λούκα, της Σόφιας, της Κύπρου και του Μαυροβουνίου.

Παράλληλα, μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρίες από καθένα από τα χρηματιστήρια αυτά παρουσίασαν τη στρατηγική τους και τα επενδυτικά τους σχέδια σε περισσότερα από 200 άτομα που βρέθηκαν στο Porto Carras για να παρακολουθήσουν το συνέδριο.

Η ατζέντα του 5ου Διεθνούς Συνεδρίου Κεφαλαιαγορών διευρύνθηκε ώστε να συμπεριλάβει 3 θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος, τα οποία ανέπτυξαν ειδικοί του είδους. Συγκεκριμένα, ο κ. Tony Raw, αναπληρωτής γενικός διευθυντής του FTSE για την περιοχή, μίλησε για τις ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προχωρήσουν τα χρηματιστήρια προκειμένου να συμβαδίζουν με τα διεθνή πρότυπα κατάταξης των αγορών.

Ο κ. Tomas Kindler, διευθύνων σύμβουλος της Link Up Markets, από την πλευρά του, παρουσίασε τη νέα κοινοπραξία εκκαθάρισης συναλλαγών, στην οποία συμμετέχει και το Ελληνικό Αποθετήριο ως ιδρυτικό μέλος, και μίλησε για τα πλεονεκτήματα που παρέχει στον επενδυτή. Επίσης, ο κ. Parm Sangha, διευθυντής Ανάπτυξης Πωλήσεων της CISCO, τόνισε την ανάγκη για επενδύσεις των χρηματιστηρίων σε τεχνολογία, προκειμένου να είναι ανταγωνιστικά στη διεθνή οικονομική σκηνή.

-----Χ-ΝΕΤ

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου παρουσιάστηκε από την ΕΧΑΕ η πρώτη δοκιμαστική έκδοση του X-NET, η οποία αφορά στην παροχή υπηρεσιών χρηματιστηριακής πληροφόρησης (market data services) και ηλεκτρονικής διαπραγμάτευσης (e-trading) σε χρηματιστηριακές αγορές στην περιοχή της ΝΑ. Ευρώπης και Μεσογείου για τα μέλη του Χρηματιστηρίου Αθηνών και του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου σε ανταγωνιστική τιμή.

Μέσω του συστήματος X-NET, τα μέλη Χ.Α. θα έχουν τη δυνατότητα να εκτελούν τις εντολές Ελλήνων και αλλοδαπών επενδυτών που επιθυμούν να επενδύσουν στις αγορές της περιοχής, με τη χρήση των ίδιων τεχνολογικών υποδομών που χρησιμοποιούν για τις αντίστοιχες συναλλαγές στις αγορές του Χ.Α. και του ΧΑΚ.

Η ανάπτυξη του Χ-ΝΕΤ προωθείται μέσω συνεργασιών του ομίλου ΕΧΑΕ και του ΧΑΚ με τα χρηματιστήρια της ΝΑ. Ευρώπης και Μεσογείου, αξιοποιώντας αφενός τις υφιστάμενες υποδομές του ομίλου (InBroker, MarketOrder, Δίκτυο Χρηματιστηριακών Συναλλαγών) και αφετέρου τη σχετική χρηματοδότηση από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών στο πλαίσιο του προγράμματος DAC του ΟΟΣΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v