Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Morgan Stanley: Στα 14,3 ευρώ ο ΟΠΑΠ, εάν...

Στα 14,3 ευρώ βλέπει τη δίκαιη αποτίμηση του ΟΠΑΠ η Morgan Stanley, υπό προϋποθέσεις όμως. Ο επενδυτικός οίκος διατηρεί τη σύστασή του overweight για τη μετοχή και τονίζει ότι διαπραγματεύεται με σημαντικό discount σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές.

Morgan Stanley: Στα 14,3 ευρώ ο ΟΠΑΠ, εάν...
Τη σύσταση ”overweight” για τη μετοχή του ΟΠΑΠ διατηρεί η Morgan Stanley στο σημερινό της report (Morning Meeting Summary), προσθέτοντας, παράλληλα, ότι τα περιθώρια περαιτέρω ανόδου της μετοχής, μετά και τις πολύ καλές επιδόσεις από την αρχή του χρόνου, έχουν περιοριστεί.

Τιμή-στόχος για την εταιρία παραμένουν τα 12,13 ευρώ.

Ωστόσο, σημειώνεται ότι η τρέχουσα τιμή είναι ελκυστικότερη από τα επίπεδα διαπραγμάτευσης των αντίστοιχων ευρωπαϊκών εταιριών, καθώς, όπως επισημαίνεται, ο ΟΠΑΠ διαπραγματεύεται με discount κατά 15%-20% σε σχέση με τις ευρωπαϊκές ομοειδείς εταιρίες.

Η πορεία της κερδοφορίας σε συνδυασμό με τα θετικά νέα που αφορούν την εταιρία προσφέρει στήριγμα για τη μετοχή, επισημαίνει ο διεθνής επενδυτικός οίκος. Θετικά νέα αναμένονται επίσης και από τις δραστηριότητες του ΟΠΑΠ στην Κύπρο.

Η περαιτέρω ανοδική κίνηση της μετοχής προϋποθέτει αλλαγές στην κεφαλαιακή διάρθρωση της εταιρίας, εκτιμούν οι αναλυτές του διεθνούς οίκου, τονίζοντας ότι η δίκαιη αποτίμηση (fair value) του ΟΠΑΠ διαμορφώνεται στα 14,3 ευρώ, αν όμως πραγματοποιηθούν οι αλλαγές αυτές, οι οποίες, όπως τονίζεται, δεν εμφανίζονται πιθανές για το εγγύς μέλλον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v