Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Αλλαγές σε κριτήρια εισηγμένων αύριο στο ΔΣ

Αλλαγές στις διατάξεις του κανονισμού που αφορούν στην αναθεώρηση κατηγοριών των εισηγμένων θα αποφασίσει αύριο το μεσημέρι το Δ.Σ. του Χ..Α, μετά την αποκαλυπτική - αποκαρδιωτική εικόνα που παρουσιάζουν οι εισηγμένες.

ΧΑ: Αλλαγές σε κριτήρια εισηγμένων αύριο στο ΔΣ
Αλλαγές στις διατάξεις του κανονισμού που αφορούν στην αναθεώρηση κατηγοριών των εισηγμένων εταιριών θα αποφασίσει αύριο το μεσημέρι το Δ.Σ. του Χ.Α., μετά την ιδιαίτερα αποκαλυπτική - αποκαρδιωτική εικόνα που παρουσιάζουν οι εισηγμένες εταιρίες, με βάση τα ισχύοντα κριτήρια του τελευταίου εξαμήνου.

Πιο συγκεκριμένα, όπως είχε μεταδώσει το euro2day στις 8 Σεπτεμβρίουτο μεγάλο πρόβλημα εμφανίζεται στην εμπορευσιμότητα των εισηγμένων εταιριών κατά το εξεταζόμενο διάστημα (1/4 - 30/9), η οποία έχει υποστεί καθίζηση και οδηγεί αυτόματα μεγάλο αριθμό εταιριών σε χαμηλότερες κατηγορίες.

Εάν η αναθεώρηση γινόταν με τα κριτήρια που σήμερα ισχύουν, πολλές εταιρίες θα μεταφέρονταν από τη μεγάλη στη μεσαία κεφαλαιοποίηση και ακόμη περισσότερες από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση στην κατηγορία ειδικών χρηματιστηριακών χαρακτηριστικών.

Με βάση τα δεδομένα αυτά, η διοίκηση του Χ.Α. αναμένεται να μειώσει τα σημερινά ελάχιστα ποσοστά εμπορευσιμότητας (18% για τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση, 15% για τη μεσαία και 5% για αποφυγή μεταφοράς στην κατηγορία ΕΧΧ), προκειμένου να μειωθεί και ο αριθμός των εταιριών που θα μεταφερθούν σε χαμηλότερες κατηγορίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v