Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκδήλωση στο ΧΑ για το φορολογικό νομοσχέδιο

Μετά από πρωτοβουλία του ΧΑ πραγματοποιήθηκε εκδήλωση κατά τη διάρκεια της οποίας η Ernst & Young παρουσίασε σε εκπροσώπους όλων των φορέων της ελληνικής κεφαλαιαγοράς τις διατάξεις του φορολογικού νομοσχεδίου.

Εκδήλωση στο ΧΑ για το φορολογικό νομοσχέδιο
Μετά από πρωτοβουλία Χρηματιστηρίου Αθηνών πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο κτίριο της ΕΧΑΕ κατά τη διάρκεια της οποίας η Ernst & Young παρουσίασε σε εκπροσώπους όλων των φορέων της ελληνικής κεφαλαιαγοράς τις διατάξεις του φορολογικού νομοσχεδίου «Ενίσχυση της Διαφάνειας του Κρατικού Προϋπολογισμού, Έλεγχος των Δημοσίων Δαπανών, Μέτρα Φορολογικής Δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις» και ιδιαίτερα των άρθρων 16, 22, που αφορούν τη φορολόγηση των μερισμάτων και της υπεραξίας από την πώληση μετοχών εισηγμένων στο ΧΑ.

Η κυρία Μαίρη Καραγιάννη-Μιχαλοπούλου, Tax Partner της Ernst & Young, η οποία πραγματοποίησε την παρουσίαση, εστίασε ιδιαίτερα στη συγκριτική φορολογική αντιμετώπιση των αντιστοίχων εισοδημάτων από μερίσματα και υπεραξίες σε άλλες χώρες, και πιο συγκεκριμένα σε Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Κύπρο, Ισπανία, Ιταλία, Φινλανδία, Νορβηγία, Δανία, Πολωνία και Η.Π.Α.

Η πρωτοβουλία για τη συγκεκριμένη παρουσίαση προέκυψε μετά τη διαπίστωση ότι οι νέες φορολογικές διατάξεις φέρνουν νέα δεδομένα στην αγορά και δημιουργούν ανησυχία στους επενδυτές σχετικά με τους φόρους που θα κληθούν να πληρώσουν για τις χρηματιστηριακές συναλλαγές τους.

Η συνεργασία με τη Ernst & Young για την παρουσίαση αυτή αποτελεί το πρώτο βήμα μιας σειράς πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει το Χρηματιστήριο Αθηνών προκειμένου να ενημερώνει με εγκυρότητα και σαφήνεια τους φορείς της αγοράς και το επενδυτικό κοινό σχετικά με τις νέες φορολογικές ρυθμίσεις.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κ. Αλέξης Πιλάβιος και ο Β' Αντιπρόεδρος κ. Αναστάσης Γαβριηλίδης, τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΧΑ, κκ Παναγιώτης Δράκος και Κωνσταντίνος Πεντεδέκας, ο Πρόεδρος του ΣΜΕΧΑ, Αλέξανδρος Μωραϊτάκης και Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου, η Πρόεδρος της ΕΝΕΙΣΕΤ, κα Ειρήνη Αθανασιάδου και Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, ο Πρόεδρος του ΣΕΔ, κ. Χαράλαμπος Εγγλέζος, στελέχη της ανώτατης διοίκησης του ΧΑ και πολλοί άλλοι φορείς της αγοράς.

****Επισυνάπτεται η παρουσίαση

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v