Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕFG Telesis: Νέος πρόεδρος ο Κ. Μητρόπουλος

Πρόεδρος της Eurobank EFG Telesis Finance και αντιπρόεδρος της EFG Eurobank Χρηματιστηριακής αναλαμβάνει από τις 22 Σεπτεμβρίου ο κ. Κωνσταντίνος Μητρόπουλος.

ΕFG Telesis: Νέος πρόεδρος ο Κ. Μητρόπουλος
Πρόεδρος της Eurobank EFG Telesis Finance και αντιπρόεδρος της EFG Eurobank Χρηματιστηριακής αναλαμβάνει από τις 22 Σεπτεμβρίου ο κ. Κωνσταντίνος Μητρόπουλος με ευθύνη για τον όμιλο Eurobank EFG στους τομείς της Επενδυτικής Τραπεζικής, των Χρηματιστηριακών Εργασιών και της Ιδιωτικής Χρηματοδότησης.

O κ. Κ. Μητρόπουλος θα έχει αρμοδιότητα για θέματα στρατηγικού σχεδιασμού και ανάπτυξης εργασιών με στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωση της θέσης του ομίλου στις παραπάνω δραστηριότητες κεφαλαιαγοράς, την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών και προϊόντων σε διεθνείς θεσμικούς, εταιρικούς και ιδιώτες πελάτες και την ενίσχυση της παρουσίας του ομίλου στην ευρύτερη περιοχή της κεντρικής και νοτιοανατολικής Ευρώπης. Ο κ. Κ. Μητρόπουλος θα αναφέρεται στον κ. Νικόλαο Καραμούζη, αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο Wholesale Banking του ομίλου.

Μετά τις απαραίτητες εγκρίσεις των Αρχών, η σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της Eurobank EFG Telesis Finance θα διαμορφωθεί ως εξής:

Εκτελεστικός Πρόεδρος: Kωνσταντίνος Μητρόπουλος
Αντιπρόεδρος: Kωνσταντίνος Βουσβούνης
Μέλος: Ευανθία Ανδριανού, Γενική Διευθύντρια
Μέλος: Απόστολος Καζάκος, Γενικός Διευθυντής
Μέλος: Γεώργιος Μαυρίδης, Γενικός Διευθυντής
Μέλος: Φωκίων Καραβίας
Μέλος: Γεώργιος Μαρίνος
Μέλος: Stuart Harley
Μέλος: Χαράλαμπος Κοκολογιάννης

Ο κ. Κ. Μητρόπουλος είναι ιδρυτής της KANTOR Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Α.Ε. και διετέλεσε εκτελεστικός πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου από τον Νοέμβριο του 1988 μέχρι πρόσφατα. Ξεκίνησε την καριέρα του ως σύμβουλος στην Coopers & Lybrand στην Αγγλία. Εργάστηκε στην Ελλάδα, στην Αγγλία, στην Κεντρική Ευρώπη, στα Βαλκάνια και σε χώρες της Αφρικής και της πρώην Σοβιετικής Ένωσης στους τομείς των Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών, της Ενέργειας, των Μεταφορών και της Βιομηχανίας.
Yπήρξε υπεύθυνος για πολλές ιδιωτικοποιήσεις, πωλήσεις και εξαγορές επιχειρήσεων και εταιρικές αναδιοργανώσεις. Είναι Μηχανολόγος Ηλεκτρολόγος του ΕΜΠ με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το Imperial College και διδακτορικό (PhD) από το London Business School. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 15 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά σε θέματα ενέργειας και στρατηγικής και πολλά άρθρα σε επαγγελματικά περιοδικά και εφημερίδες. Είναι μέλος του συμβουλίου του London Business School, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Λέσχης Επιχειρηματικότητας και πρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου της. Επίσης, είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της EFG Telesis Finance ΑΕΠΕΥ από το 2000 και έχει διατελέσει μέλος των διοικητικών συμβουλίων της εταιρίας συστημάτων LOGIC DIS A.E. και της CLR ΑΧΕΠΕΥ στην Κύπρο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v