Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Ανεβάζει τον πήχη η Alpha Fin.

Νέα, υψηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή της Εθνικής, στα 37,8 ευρώ από 36 ευρώ, δίνει η Alpha Finance σε έκθεσή της με ημερομηνία 11 Σεπτεμβρίου, διατηρώντας σύσταση "outperform" για την τράπεζα.

ΕΤΕ: Ανεβάζει τον πήχη η Alpha Fin.
Νέα, υψηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή της Εθνικής, στα 37,8 ευρώ από 36 ευρώ, δίνει η Alpha Finance σε έκθεσή της με ημερομηνία 11 Σεπτεμβρίου, διατηρώντας σύσταση "outperform" για την τράπεζα.

Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι τα αποτελέσματα εξαμήνου της Εθνικής ήταν "ισχυρά και ποιοτικά", ενώ προχωρά σε αναπροσαρμογή των εκτιμήσεών της, μειώνοντας τις εκτιμήσεις για έσοδα από προμήθειες κατά 9,6% για φέτος και κατά 10,7% για του χρόνου. 

Παράλληλα, μειώνει τις προβλέψεις για τα έσοδα από συναλλαγές κατά 46% για το 2008 και κατά 56% για το 2009. 

Από την άλλη, αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις της για τα έσοδα από ασφάλειες κατά 60% φέτος.    

Παράλληλα, μειώνει τις προβλέψεις της για το κόστος κατά 4,6% για φέτος και κατά 5,3% για το 2009, λόγω καλύτερου των προσδοκιών ελέγχου των λειτουργικών δαπανών.

Η Alpha Finance προχωρά σε μείωση και στις εκτιμήσεις για τις προβλέψεις για επισφάλειες της τράπεζας λόγω βελτίωσης της ποιότητας ενεργητικού.

Ο τίτλος είναι διαπραγματεύσιμος με Ρ/Ε 7,3 με βάση τα κέρδη ανά μετοχή του 2009, με discount 9% σε σχέση με τις ευρωπαϊκές μετοχές μεσαίας κεφαλαιοποίησης του κλάδου και με premium 8% σε σχέση με τους ανταγωνιστές της τράπεζας στην Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v