Merrill Lynch: Υπερπουλημένη η Σοφοκλέους

Η πλέον τεχνικά υπερπουλημένη αγορά στον κόσμο φαίνεται να είναι η Σοφοκλέους, αναφέρει σε σημερινή της έκθεση της Merrill Lynch. Η ελληνική αγορά, σύμφωνα με τον επενδυτικό οίκο, βρέθηκε στη 14η θέση της λίστας με εκείνες που σημείωσαν τις καλύτερες αποδόσεις κατά το τελευταίο τρίμηνο.

Merrill Lynch: Υπερπουλημένη η Σοφοκλέους
Στη 14η θέση βρίσκεται η ελληνική αγορά ανάμεσα σε εκείνες που σημείωσαν τις καλύτερες αποδόσεις παγκοσμίως, κατά το τελευταίο τρίμηνο, αναφέρει σημερινή έκθεση της Merrill Lynch, με τίτλο ”The global strategist, little room for disappointment”.

Τα κέρδη της Σοφοκλέους κατά το τελευταίο τρίμηνο ανήλθαν στο 12%.

Η ελληνική αγορά επίσης βρέθηκε στην πρώτη θέση της κατηγορίας των ”υπερπουλημένων” αγορών, όπως τουλάχιστον η Merrill Lynch μετράει τα επίπεδά της μέσω του δείκτη Relative Strength Index.

Οι μονάδες της Ελλάδος ήταν 36. Oσο μικρότερος είναι ο δείκτης, τόσο πιο ”υπερπουλημένη” θεωρείται η εκάστοτε αγορά και αντιστρόφως.

Στην κορυφή της λίστας του επενδυτικού οίκου με εκείνες της αγορές που κινήθηκαν έντονα ανοδικά για το διάστημα Ιουνίου – Αυγούστου βρέθηκαν οι αναδυόμενες κυρίως αγορές, όπως της Ινδίας (+46%) και της Πολωνίας (+45%), ενώ aκολούθησαν η Ιαπωνία, το Χονγκ Κονγκ, αλλά και άλλες μεγάλες, ανεπτυγμένες κυρίως αγορές.

Η ελληνική αγορά ωστόσο βρίσκεται στην 6η θέση της λίστας της Merrill Lynch με εκείνες που σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση (-7%) από τα υψηλά τους.

Επίσης, ας σημειωθεί ότι το Χ.Α. ανήκει στην τελευταία θέση της λίστας εκείνων των αγορών που είχαν τον μεγαλύτερο θετικό αντίκτυπο στο ”ιδανικό” χαρτοφυλάκιο της Merrill Lynch, που τοποθετείται σε όλες σχεδόν τις αγορές του κόσμου (global portfolio). Στην πρώτη θέση της συγκεκριμένης λίστας βρέθηκε η Ιαπωνία.

Η πλέον ”υπεραγορασμένη” αγορα θεωρείται αυτή της Ινδίας.

Μαρία Πεκτέση

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v