Alpha Finance: Στα 11,3 ευρώ η τιμή-στόχος για ΟΤΕ

Σε προς τα κάτω αναθεώρηση τόσο της τιμής-στόχου όσο και της σύστασης για τον ΟΤΕ προχωρά η Alpha Finance, σε ανάλυσή της με τίτλο ”Ανάγκη μεταστροφής της ψυχολογίας των επενδυτών” και ημερομηνία 3 Σεπτεμβρίου.

Alpha Finance: Στα 11,3 ευρώ η τιμή-στόχος για ΟΤΕ
Προς τα κάτω αναθεωρεί την τιμή-στόχο και τη σύσταση για τον ΟΤΕ η Alpha Finance, σε ανάλυσή της με ημερομηνία 3 Σεπτεμβρίου και τίτλο ”Ανάγκη αναστροφής της ψυχολογίας των επενδυτών”.

Παράλληλα, η Alpha Finance περικόπτει την τιμή-στόχο για τη μετοχή του Οργανισμού στα 11,3 ευρώ έναντι της προηγούμενης των 12,1 ευρώ, αναθεωρώντας μάλιστα προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη της περιόδου 2003-2005.

Παράλληλα, η Alpha Finance υποβαθμίζει τη σύστασή της για τον ΟΤΕ σε ”neutral” από ”outperform”, καθώς εκτιμά ότι το αρνητικό κλίμα στις τάξεις των επενδυτών δεν θα επιτρέψει στην μετοχή του Οργανισμού να παρουσιάσει απόδοση υψηλότερη από αυτή της αγοράς.

Στην ανάλυσή της η Alpha Finance επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα του ΟΤΕ υπερέβησαν τις εκτιμήσεις της, όσον αφορά στα EBITDA και τα καθαρά κέρδη, κυρίως εξαιτίας της εφάπαξ αναστροφής προβλέψεων, και των εσόδων από συναλλαγματικές διαφορές, τα οποία περιόρισαν τα οικονομικά κόστη έναντι του αντίστοιχου εξαμήνου του 2002.

Εξάλλου, επισημαίνεται ότι οι επενδυτές εμφανίζονται απογοητευμένοι, με την μετοχή του Οργανισμού να υποχωρεί κατά 7%, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του ΟΤΕ, κυρίως εξαιτίας της έλλειψης διευκρινήσεων σχετικά με τη διατήρηση αυτής της εφάπαξ αναστροφής.

Όσον αφορά στη RomTelecom, η Alpha Finance επισημαίνει ότι η κερδοφορία της ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες, ωστόσο τα έσοδά της επλήγησαν λόγω της καθυστέρησης στον διακανονισμό των τελών, αλλά και τις ”φτωχές” διεθνείς κλήσεις.

Η Alpha Finance τονίζει ότι δεν διαβλέπει κάποιον καταλύτη που μπορεί να διαδραματίσει θετικό ρόλο, όσο, κυρίως, το θέμα της CosmoRom παραμένει άλυτο και το πρόγραμμα περικοπής του κόστους βασίζεται σε εφάπαξ μέτρα, την στιγμή μάλιστα που ο ΟΤΕ χάνει μερίδιο της αγοράς, στις εγχώριες δραστηριότητες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v