”Αγοραστική ευκαιρία” ο Τιτάνας, λέει η Π&Κ

Τη σύσταση outperform και την τιμή-στόχο στα 42 ευρώ διατηρεί η Π&Κ για τον Τιτάνα σε έκθεσή της με τίτλο ”Η αξία της μετοχής χαμηλότερη από την ουσιαστική αξία” (29/8). Η Π&Κ επισημαίνοντας την υποαπόδοση του τίτλου έναντι του Γ.Δ. τον χαρακτηρίζει ”αγοραστική ευκαιρία”.

”Αγοραστική ευκαιρία” ο Τιτάνας, λέει η Π&Κ
Την σύσταση ”outperform” και την τιμή-στόχο στα 42 ευρώ διατηρεί η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ σε έκθεσή της για τον Τιτάνα.

Στην έκθεση με ημερομηνία 29 Αυγούστου και τίτλο ”Η αξία της μετοχής χαμηλότερη από την ουσιαστική αξία”, τα αποτελέσματα εξαμήνου της εταιρίας σχολιάζονται ως αντίστοιχα των εκτιμήσεων της χρηματιστηριακής, αλλά και των συγκλινουσών.

Η Π&Κ διατυπώνει την εμπιστοσύνη της στις προβλέψεις της για το σύνολο του τρέχοντος έτους, αν και προχωρά σε προς τα κάτω αναθεώρηση της τάξης του 2% για τα κέρδη ανά μετοχή της εταιρίας, προκειμένου να αποτυπώσει την υποχώρηση των EBITDA σε επίπεδο μητρικής.

Από την αρχή του έτους, αναφέρει η Π&Κ, ο τίτλος του Τιτάνα έχει εμφανίσει υποαπόδοση 33,6% έναντι του Γενικού Δείκτη.

Αυτή η αδυναμία της μετοχής, επιμένει η χρηματιστηριακή, αποτελεί ”αγοραστική ευκαιρία” λόγω των υγιών ταμειακών ροών και των ισχυρών αποδόσεων επενδεδυμένου κεφαλαίου, των προοπτικών για ενδυνάμωση του περιθωρίου κέρδους από τις δραστηριότητες στις ΗΠΑ και της ελκυστικής αποτίμηση έναντι των Ευρωπαίων ανταγωνιστών.

Για το σύνολο του 2003, ο τζίρος εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στα 1,030 δισ. ευρώ (από 1,036 δισ. ευρώ το 2002), τα κέρδη μετά από φόρους στα 121,4 εκατ. ευρώ (από 114,2 εκατ. ευρώ το 2002) και το P/E στο 11,7 (από 13,4, πέρσι).

Για το 2004, ο τζίρος αναμένεται να διαμορφωθεί στα 1,08 δισ. ευρώ, τα κέρδη μετά από φόρους στα 141,9 εκατ. ευρώ και το P/E στο 10.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v