Τι λέει η Π&Κ για τη μεταγραφή Κουβάτσου στον Ρόκα

Τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στη Ρόκας ανέλαβε από την 1/9/2003 ο κ. Δημήτρης Κουβάτσος, γεγονός το οποίο σύμφωνα με την Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ αναμένεται να έχει μεσοπρόθεσμα θετική επίδραση, ενώ δημιουργούνται και προσδοκίες για πιο αποτελεσματική χρηματοοικονομική διοίκηση.

Τι λέει η Π&Κ για τη μεταγραφή Κουβάτσου στον Ρόκα
Τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στη Ρόκας ανέλαβε από την 1η Σεπτεμβρίου 2003 ο πρώην διευθυντής χρηματοοικονομικών του ομίλου του ΟΤΕ, κ. Δημήτρης Κουβάτσος, όπως προκύπτει από δελτίο Τύπου της εταιρίας, στο οποίο αναφέρεται η Π&Κ Χρηματιστηριακή στην καθημερινή της ενημέρωση.

Σημειώνεται πως τη θέση κατείχε ο κ. Χρήστος Ρόκας, πρόεδρος και ιδρυτής της εταιρίας, ο οποίος και παραμένει στη θέση του προέδρου.

Οπως επισημαίνει η Π&Κ, ο κ. Κουβάτσος είχε επιτυχή πορεία κατά την τετράχρονη θητεία του στον ΟΤΕ, ενώ σημειώνεται πως η χρηματοοικονομική πλευρά της καριέρας του αναμένεται να συνδράμει στην ελαχιστοποίηση του κινδύνου που η χρηματιστηριακή έχει επισημάνει στο παρελθόν σχετικά με τις λογιστικές πρακτικές που ακολουθούνται σήμερα από την εταιρία.

Πάντως, η Π&Κ συμπληρώνει πως αναμένει να ακούσει τους στόχους του νέου διευθύνοντος συμβούλου μόλις ενημερωθεί.

Επιπλέον, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως οι προσδοκίες για πιο αποτελεσματική χρηματοοικονομική διοίκηση μπορούν να προσθέσουν ένα premium στην αποτίμηση της Ρόκας, ενώ σημειώνει πως η κοινή μετοχή της εταιρίας έχει παρουσιάσει άνοδο 40,6% από την αρχή του έτους.

Ταυτόχρονα, εκτιμάται πως η μετοχή έχει προεξοφλήσει την καλή πορεία των αποτελεσμάτων, αν και δεν έχει προεξοφληθεί η αλλαγή της επικοινωνιακής πολιτικής της ανώτατης διοίκησης, αλλά και των λογιστικών πρακτικών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Π&Κ, η μετοχή της Ρόκας διαπραγματεύεται σε ”απαιτητική” αποτίμηση (αναπροσαρμοσμένα 20,2 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2003).

Εν κατακλείδι, η Χρηματιστηριακή εκτιμά πως τα νέα θα έχουν συνολικά θετική μεσοπρόθεσμη επίδραση, αν και εμμένει πως θα ήθελε πρώτα να ακούσει τους στόχους του νέου διευθύνοντος συμβούλου ώστε να διαπιστώσει την ικανότητά του να αντιμετωπίσει την ”παλαιά φρουρά” ισχυρών στελεχών/μετόχων προτού προβεί σε πρόταση για τη μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v