Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

UBS: Διατηρεί τη σύσταση ”buy” για ΔΕΗ

Τα 20,4 ευρώ δίνει τιμή-στόχο για τη ΔΕΗ η UBS Warburg, καθώς και τη σύσταση αγορά (buy 1), σε ανάλυσή της με ημερομηνία 2 Σεπτεμβρίου, στην οποία ωστόσο επισημαίνει ότι η πρόθεση για την προσφορά ενός επιπλέον πακέτου μετοχών στο δ΄ τρίμηνο είναι πιθανόν να επιφέρει πιέσεις στη μετοχή βραχυπρόθεσμα.

UBS: Διατηρεί τη σύσταση ”buy” για ΔΕΗ
Τιμή-στόχο τα 20,4 ευρώ και σύσταση για αγορά (buy 1) διατηρεί η UBS Warburg για τη μετοχή της ΔΕΗ, σε ανάλυση της με ημερομηνία 2 Σεπτεμβρίου.

Η πρόθεση για την προσφορά ενός επιπλέον πακέτου μετοχών της ΔΕΗ στο δ΄ τρίμηνο του έτους πιθανόν να επιφέρει κάποια πίεση σε βραχυπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα, σχολιάζει η UBS, προσθέτοντας ότι η αύξηση της ρευστότητας θα είναι ενισχυτικός παράγοντας σε μεσοπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα.

Οπως αναφέρουν οι αναλυτές της UBS, τα αποτελέσματα του εξαμήνου της ΔΕΗ ήταν ”ισχυρά”, αν και παρατηρήθηκε μια επιβράδυνση στην περικοπή των δαπανών. Τα EBITDA στο πρώτο εξάμηνο του έτους αυξήθηκαν κατά 19,9% στα 588 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις για το σύνολο του έτους.

Οι πωλήσεις κινήθηκαν ανοδικά κατά 18,1% στα 1,92 δισ. ευρώ, πάνω από τις εκτιμήσεις της UBS αλλά και της αγοράς, ως αποτέλεσμα της αύξησης της κατανάλωσης αλλά και των αυξήσεων των τιμολογίων. Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 74,2% στα 175,6 εκατ. ευρώ, πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών της UBS αλλά και της αγοράς.

Τέλος, ο ελβετικός οίκος επισημαίνει την πτώση των συνολικών χρηματοοικονομικών εξόδων και τη μείωση του συνολικού χρέους, καθώς και τα σημαντικά κέρδη από τις συναλλαγματικές διαφορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v