Θετική η EFG Sec. για τη στρατηγική της Chipita

Διατηρεί τη σύσταση ”market perform” για τη μετοχή της Chipita η EFG Eurobank Securities σε ανάλυσή της (2/9/2003), ενώ εμφανίζεται θετική για τη στρατηγική της εταιρίας σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, αν και εκτιμά πως πρέπει να περιορίσει τις συναλλαγματικές διακυμάνσεις που προέρχονται από τις ξένες αγορές.

Θετική η EFG Sec. για τη στρατηγική της Chipita
Θετική εμφανίζεται η EFG Eurobank Securities όσον αφορά στη στρατηγική της Chipita σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, όπως αναφέρει σε ανάλυσή της με ημερομηνία 2 Σεπτεμβρίου 2003.

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή διατηρεί τη σύσταση ”market perform” μέχρι, όπως επισημαίνει, να υπάρξουν περαιτέρω ενδείξεις ότι η εταιρία έχει καταφέρει αφενός να περιορίσει τις συναλλαγματικές διακυμάνσεις από τις αγορές όπου δραστηριοποιείται και αφετέρου να σταθεροποιήσει τα περιθώρια κερδοφορίας.

H EFG Eurobank Securities αναφέρει πως από πλευράς αποτίμησης η μετοχή της εταιρίας διαπραγματεύεται στα ίδια επίπεδα με τις ομοειδείς της, ενώ χαρακτηρίζει τις αποδόσεις που εμφάνισε η Chipita κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους ως ”ικανοποιητικές”.

Συγκεκριμένα, η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως η κερδοφορία της Chipita εμφάνισε βελτίωση για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο, ενώ σημειώνει πως τα EBITDA αυξήθηκαν κατά 16% σε σχέση με αύξηση της τάξεως του 11% στο πρώτο τρίμηνο του 2003.

Επιπλέον, στην ανάλυση επισημαίνεται πως, παρά το γεγονός ότι η πίεση στα περιθώρια κέρδους διατηρήθηκε, η περικοπή των εξόδων διανομής και των διοικητικών εξόδων οδήγησε σε βελτίωση της λειτουργικής κερδοφορίας της πολυεθνικής.

Σε ό,τι αφορά τις ενοποιημένες πωλήσεις του εξαμήνου, η χρηματιστηριακή τονίζει πως οι θυγατρικές της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης παρέμειναν ο βασικός μοχλός ανάπτυξης συμβάλλοντας κατά 42% στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών.

Πάντως, η EFG Eurobank Securities συμπληρώνει πως τα μεγέθη δεν είναι απολύτως συγκρίσιμα, καθώς κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου η Chipita πούλησε τη συμμετοχή της στη Μουζάκης και στην Chipita Cold Stores, ενώ ενοποίησε την Chipima (την πορτογαλική κοινοπραξία που έχει δημιουργήσει σε συνεργασία με την PepsiCo) για πρώτη φορά.

Ακολουθώντας τις ενδείξεις του πρώτου εξαμήνου, αλλά και τις αλλαγές στην ενοποίηση, η EFG Eurobank Securities αναθεώρησε τις εκτιμήσεις της και ως εκ τούτου προβλέπει αύξηση στα κέρδη ανά μετοχή της τάξεως του 17%, διαμορφούμενα στα 0,27 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v