Σε ”neutral” υποβαθμίζει την 3Ε η Merrill Lynch

Υποβαθμίζει σε ”neutral” από ”buy” τη σύσταση για τη μετοχή της Coca- Cola 3Ε η Merrill Lynch, κυρίως ως αποτέλεσμα της πρόσφατης ανόδου της τιμής της μετοχής, αλλά και ενδεχόμενου overhang.

Σε ”neutral” υποβαθμίζει την 3Ε η Merrill Lynch
Σε υποβάθμιση της σύστασης για τη μετοχή της Coca-Cola 3Ε από ”αγορά” (buy) σε ”ουδέτερη” (neutral) προχώρησε ο οίκος Merrill Lynch, κυρίως ως αποτέλεσμα της πρόσφατης ανόδου της τιμής της μετοχής, αλλά και ενδεχόμενου overhang.



Ειδικότερα, όπως επισημαίνουν οι αναλυτές του ξένου οίκου, μετά την 12μηνη περίοδο του lock-out (που θα ακολουθήσει τη μεταβίβαση του 9,4% στην οποία προτίθενται να προχωρήσουν οι βασικοί μέτοχοι), κατά την οποία ενδέχεται να παρατηρηθεί υπερπροσφορά μετοχών (overhang), δεν είναι ιδιαίτερα πιθανό οι αποδόσεις να υπερβούν το 20% - ποσοστό που οι αναλυτές του οίκου θεωρούν απαραίτητο ώστε να διατηρήσουν τη σύσταση ”αγορά”.

Η Merrill Lynch καταλήγει πως -καθώς το WACC το οποίο χρησιμοποιεί θεωρείται aggressive στο 8,9%- είναι μάλλον πρώιμο να αυξήσει την τιμή–στόχο για τη μετοχή της ελληνικής εταιρίας εμφιαλώσεως από τα 18 ευρώ.

Τέλος, σημειώνεται πως η τρέχουσα τιμή της μετοχής είναι 17,60 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v