Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς είδε η Marfin το εξάμηνο της Τ. Ολυμπιακής

Ανάλογα των εκτιμήσεων της Marfin Hellenic κινήθηκαν σε γενικές γραμμές τα μεγέθη εξαμήνου της Τεχνικής Ολυμπιακής, αν και όπως τονίζει η χρηματιστηριακή τα μεγέθη δεν είναι απολύτως συγκρίσιμα. Ο ενοποιημένος τζίρος κατέγραψε άνοδο 12,4% και τα κέρδη προ φόρων του ομίλου εμφάνισαν άνοδο 79%.

Πώς είδε η Marfin το εξάμηνο της Τ. Ολυμπιακής
Ανάλογα των εκτιμήσεων της Marfin Hellenic κινήθηκαν σε γενικές γραμμές τα μεγέθη πρώτου εξαμήνου του ομίλου Τεχνικής Ολυμπιακής, λαμβάνοντας υπόψη τη διαφορετική λογιστική μεταχείριση της TOUSA.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Marfin στο πρωινό της report, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Τεχνικής Ολυμπιακής έφτασε στα 900,4 εκατ. ευρώ καταγράφοντας άνοδο 12,4% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2002.

Ωστόσο, η Marfin επισημαίνει πως τα μεγέθη δεν είναι απολύτως συγκρίσιμα καθώς τα φετινά μεγέθη της TOUSA είναι βάσει των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων, ενώ τα περυσινά ήταν βάσει των αμερικανικών προτύπων.

Οπως σημειώνει η Marfin, σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα περιλαμβάνονται τόσο οι ημιτελείς όσο και οι ολοκληρωμένες κατοικίες, ενώ με βάση τα αμερικάνικα λογιστικά πρότυπα στον κύκλο εργασιών περιλαμβάνονται μόνο οι ολοκληρωμένες κατοικίες.

Τα EBITDA υποχώρησαν κατά 1,5% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο της παρελθούσας χρήσης, καθώς ανήλθαν στα 72,6 εκατ. ευρώ, ενώ τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν σημαντικά κατά 79% διαμορφούμενα στα 64,7 εκατ. ευρώ.

Σε αυτό το πλαίσιο η Marfin τονίζει πως κατά τη διάρκεια του περυσινού πρώτου εξαμήνου είχε καταγράψει έκτακτα έξοδα ύψους 27,6 εκατ. ευρώ κυρίως λόγω της συγχώνευσης και των εξόδων αναδιοργάνωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v