Γερμανός: Νέα τιμή- στόχο τα 19,1 € δίνει η Φάσμα

Σε προς τα πάνω αναθεώρηση της τιμής-στόχου (19,1 ευρώ) για τη μετοχή της Γερμανός προχώρησε η Φάσμα (29/08/2003), ως αποτέλεσμα των ”ισχυρών” EBITDA εξαμήνου, ενώ εκτιμά πως η μετοχή διαπραγματεύεται με 34,5% discount σε σχέση με τις ομοειδείς ευρωπαϊκές επιχειρήσεις.

Γερμανός: Νέα τιμή- στόχο τα 19,1 € δίνει η Φάσμα
Σε προς τα πάνω αναθεώρηση της τιμής–στόχου για τη μετοχή της Γερμανός και συγκεκριμένα στα 19,1 ευρώ προχώρησε η Φάσμα ΑΧΕΠΕΥ, σε ανάλυσή της με ημερομηνία 29 Αυγούστου 2003, όπου σχολιάζει τα μεγέθη εξαμήνου της εταιρίας.

Δεδομένων των μεγεθών που εμφάνισε η Γερμανός στο εξάμηνο, η Φάσμα προχώρησε σε προς τα πάνω αναθεώρηση των προβλέψεών της για τα μεγέθη της εταιρίας στο σύνολο του έτους, το οποίο και είχε ως αποτέλεσμα τη νέα τιμή–στόχο.

Εξάλλου, όπως επισημαίνει η χρηματιστηριακή, σε σχέση με τις διεθνείς συγκρίσιμες εταιρίες, η μετοχή της εταιρίας διαπραγματεύεται με σημαντικό discount, βάσει του πολλαπλασιαστή των εκτιμώμενων κερδών 2003, το οποίο ανέρχεται στο 34,5%.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνει η Φάσμα στα EBITDA που εμφάνισε η Γερμανός στο εξάμηνο, τα οποία όπως επισημαίνει η χρηματιστηριακή ξεπέρασαν τόσο τις δικές της εκτιμήσεις όσο και τις εκτιμήσεις της αγοράς.

Οπως σημειώνεται στην ανάλυση η σημαντική βελτίωση του περιθωρίου EBITDA κατά 191 μονάδες βάσης, δεν οφείλεται σε βελτίωση του μικτού περιθωρίου κέρδους, αλλά στη μείωση των εξόδων διοίκησης κατά 11,8%.

Σύμφωνα με το τμήμα ανάλυσης της Φάσμα, η βελτίωση του περιθωρίου EBITDA δημιουργεί αισιοδοξία για την πορεία των λειτουργικών κερδών του ομίλου, μέσα στα επόμενα τρίμηνα, γεγονός που οδήγησε άλλωστε τη χρηματιστηριακή σε αναθεώρηση των εκτιμήσεών της σε επίπεδο EBITDA κατά 3,73%, ενισχύοντας το εν λόγω περιθώριο στο σύνολο της χρήσης κατά 40 μονάδες βάσης έναντι των αρχικών της στόχων.

Πάντως, στην ανάλυση επισημαίνεται πως παρά τη βελτίωση του περιθωρίου EBITDA, η κατά 60,5% αύξηση στα κέρδη προ φόρων οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στην είσπραξη μερισμάτων συνολικού ύψους 5,06 εκατ. ευρώ από τα ΚΑΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v