Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πως είδε η Citigroup τα εξάμηνα των Τιτάνα- ΟΠΑΠ

Τη σύσταση outperform και την τιμή στόχο στα 38,5 ευρώ διατηρεί η Citigroup για τον Τιτάνα, σε έκθεσή της (29/08), ενώ αμετάβλητες μένουν η σύσταση (outperform) και η τιμή στόχος (11,5 ευρώ) σε ξεχωριστή έκθεση του οίκου για τον ΟΠΑΠ (29/08).

Πως είδε η Citigroup τα εξάμηνα των Τιτάνα-  ΟΠΑΠ
Τη σύσταση outperform διατηρεί η Citigroup σε δύο ξεχωριστές εκθέσεις της για Τιτάν και ΟΠΑΠ, με αφορμή την ανακοίνωση των εξμηνιαίων αποτελεσμάτων τους. Αμετάβλητες διατηρούνται και οι τιμές στόχοι για τις δύο εισηγμένες στα 38,5 ευρώ (Τιτάν) και στα 11,5 ευρώ (ΟΠΑΠ).

Αναλυτικότερα, στην έκθεσή του με ημερομηνία 29 Αυγούστου, ο οίκος, αν και χαρακτηρίζει την εικόνα των αποτελεσμάτων εξαμήνου του Τιτάνα μικτή, αναθεωρεί ανοδικά τις εκτιμήσεις του για τα κέρδη ανά μετοχή της εταιρίας στο 2003 και προβάλει την εκτίμηση ότι το εξάμηνο ”θα υποστηρίξει την υπόθεση της ανάκαμψης”.

Θετικά ”κλειδιά” στο εξάμηνο της Τιτάν αποτελούν μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τη Citigroup, ο ρυθμός αύξησης 2% στην ελληνική παραγωγή τσιμέντου και ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεων σε ΗΠΑ, ο οποίος διαμορφώθηκε στο 5%.

Στην έκθεση επισημαίνεται ακόμη η αξιοπρόσεκτη βελτίωση των μεγεθών του εξαμήνου, έναντι της σημαντικής αδυναμίας στο α΄ τρίμηνο, ενώ γίνεται η παραδοχή ότι αυτά ήταν ελαφρά υψηλότερα των εκτιμήσεών της Citigroup.

Για τη μετοχή, η Citigroup αναφέρει ότι σε όρους EV/ EBITDA, διαπραγματεύονται με discount 20%, έναντι του κλάδου, ενώ σε όρους P/E το discount διαμορφώνεται στο 4%.

Για το σύνολο του 2003, οι πωλήσεις αναμένεται να διαμορφωθούν στο 1,035 δισ. ευρώ (1,036 δισ. ευρώ το 2002), τα κέρδη στα 121 εκατ. ευρώ (στα 114 εκατ. ευρώ το 2002) και το P/E στο 11,7 (από 12,4, πέρσι).

Για το 2004, οι πωλήσεις εκτιμώνται πλέον στα 1,090 δισ. ευρώ, τα κέρδη στα 141 εκατ. ευρώ και το P/E στο 10,1, ενώ το 2005 οι πωλήσεις αναμένεται να διαμορφωθούν στο 1,157 δισ. ευρώ, τα κέρδη στα 163 εκατ. ευρώ και το P/E στο 8,7.

Εξάλλου, τη σύστασή της για outperform και την τιμή στόχο διατηρεί ο οίκος για τον ΟΠΑΠ σε έκθεσή του με ημερομηνία 29 Αυγούστου, επ’ αφορμή των αποτελεσμάτων εξαμήνου.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, τα αποτελέσματα ήταν ελαφρά χαμηλότερα των εκτιμήσεων του οίκου, κάτι που αποδίδεται σε απρόσμενες προβλέψεις για κακό δανεισμό, ύψους 3,4 εκατ. ευρώ και σε διαφημιστικές δαπάνες, ύψους 13 εκατ. ευρώ.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο report, τα μόνα ”πραγματικά νέα” από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αφορούν την πρόθεση του ΟΠΑΠ αντί να τοποθετηθεί σε δύο κυπριακές εταιρίες, θα αγοράσει μεγαλύτερο ποσοστό σε μία από αυτές (glory).

Για το 2003, ο οίκος προβλέπει ότι οι πωλήσεις του ΟΠΑΠ θα διαμορφωθούν στα 2,281 δισ. ευρώ, τα EBITDA στα 473,7 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων στα 365,1 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v