Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤΤ: Αντικρουόμενες γνώμες από ΑΧΕ για το 6μηνο

Μικτή είναι η υποδοχή που επιφυλάσσουν οι ΑΧΕ στο εξάμηνο του ΤΤ, αφού ορισμένοι κάνουν λόγο για μείωση των ζημιών, ενώ άλλοι λαμβάνουν αρνητικά μηνύματα από τις επιδόσεις βασικών λογαριασμών της τράπεζας.

ΤΤ: Αντικρουόμενες γνώμες από ΑΧΕ για το 6μηνο
Μικτή είναι η υποδοχή που επιφυλάσσουν οι αναλυτές στα αποτελέσματα εξαμήνου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου αφού ορισμένοι κάνουν λόγο για μείωση των ζημιών, ενώ άλλοι λαμβάνουν αρνητικά μηνύματα από τις επιδόσεις βασικών λογαριασμών της τράπεζας.

Υπενθυμίζεται πως στο β΄ τρίμηνο η τράπεζα εμφάνισε κέρδη προ φόρων ύψους 42 εκ. ευρώ βελτιώνοντας την εικόνα των αποτελεσμάτων εξαμήνου μειώνοντας τη ζημία προ φόρων σε -7,81 εκ. ευρώ από -49,92 εκ. ευρώ κατά το α΄ τρίμηνο.

Σε σχέση με τα επίπεδα κεφαλαιακής επάρκειας τα οποία θα είναι χαμηλότερα των απαιτήσεων της Βασιλείας ΙΙ, είναι πιθανό- όπως γνωστοποίησε η διοίκηση- το ΤΤ να εξετάσει αύξηση κεφαλαίου.

Η HSBC αναφέρεται στα αποτελέσματα χαρακτηρίζοντάς τα «έκπληξη», επισημαίνοντας τα σημαντικά ισχυρότερα έσοδα από συναλλαγές και τις σημαντικά χαμηλότερες χρεώσεις για επισφάλειες, παρά τα έκτακτα έξοδα των 8,5 εκατ. ευρώ από μια μικρής κλίμακας εθελούσια έξοδο στο δεύτερο τρίμηνο.

Κατά την Εθνική P&K ο περιορισμός των ζημιών οφείλεται στα έσοδα από συναλλαγές που επιτεύχθηκαν κατά τη διάρκεια του τριμήνου. Η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι τα καθαρά έσοδα από τόκους ανακοινώθηκαν κατά 3% χαμηλότερα των προβλέψεών της, ενώ επισημαίνει «άλμα» στα έξοδα προσωπικού και «φτωχή επίδοση» στους όγκους καταθέσεων- το «στήριγμα» όπως τονίζει, των εργασιών του Τ.Τ.

Στο σημαντικά χαμηλότερο επίπεδο επισφαλειών και στα έσοδα από συναλλαγές αποδίδει από την πλευρά της η EFG Eurobank Sec τη βελτίωση της εικόνας της κερδοφορίας του ΤΤ.  

Παρά το ότι η τράπεζα κατάφερε τον περιορισμό των  ζημιών της σε επίπεδο τριμήνου τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε ήταν αδύναμα, σύμφωνα με την Alpha Finance. Επιπρόσθετα η χρηματιστηριακή αναφέρεται στο υψηλό επίπεδο όπου παρέμειναν τα λειτουργικά έξοδα. Στα θετικά, η Alpha Finance επισημαίνει πως η αναδιάρθρωση σε ό,τι αφορά το ενεργητικό είναι σε καλό δρόμο, ενώ χαρακτηρίζει την τράπεζα υποκείμενο εξαγορών και συγχωνεύσεων.   

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v