Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Ικανοποίηση αναλυτών για το εξάμηνο

Ικανοποιημένοι εμφανίζονται Έλληνες και ξένοι αναλυτές από τα αποτελέσματα εξαμήνου της Εθνικής Τράπεζας ξεχωρίζοντας την ενίσχυση των χορηγήσεων και των καταθέσεων αλλά και τη σωστή διαχείριση των δαπανών.

Εθνική: Ικανοποίηση αναλυτών για το εξάμηνο
Ικανοποιημένοι εμφανίζονται Έλληνες και ξένοι αναλυτές από τα αποτελέσματα εξαμήνου της Εθνικής Τράπεζας ξεχωρίζοντας την ενίσχυση των χορηγήσεων και των καταθέσεων αλλά και τη σωστή διαχείριση των δαπανών. Αύξηση τιμής - στόχου και σύστασης από τη Marfin Analysis.

Η Citigroup στην έκθεσή της (28/8) γράφει για β΄ τρίμηνο υψηλής ποιότητας, για καλές προοπτικές και για ισχυρή αύξηση των καθαρών εσόδων από τόκους.

Παράλληλα τονίζει την άνοδο των χορηγήσεων και των δαπανών, ενώ διατηρεί την τιμή-στόχο των 40 ευρώ και τη σύσταση "buy". 

Η Marfin Analysis σε ξεχωριστή έκθεση (29/08) αυξάνει στα 32,1, από 30,9 ευρώ πριν την τιμή – στόχο για τη μετοχή της τράπεζας αναβαθμίζοντας παράλληλα τη σύσταση σε accumulate από hold.

Η χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει ικανοποιητικά τα αποτελέσματα εξαμήνου της τράπεζας.

Η Alpha Finance επαναδιατυπώνει τη σύσταση "outperform" και την τιμή - στόχο των 36 ευρώ, ενώ χαρακτηρίζει ναυαρχίδες του ομίλου τη Finansbank και τη UBB. Παράλληλα προβλέπει ότι το καθαρό επιτοκιακό περιθώριο θα αυξηθεί τα προσεχή τρίμηνα.

Θετική εμφανίζεται και η Eurobank ξεχωρίζοντας την πορεία της Finansbank αλλά και τις δραστηριότητες στη ΝΑ. Ευρώπη. Τα αποτελέσματα θα πρέπει να ικανοποιήσουν την αγορά, αναφέρει η χρηματιστηριακή.

Η Proton επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα β΄ τριμήνου ευθυγραμμίστηκαν με τις προσδοκίες, τονίζοντας ότι η επανατιμολόγηση αρχίζει να αποδίδει καρπούς.

Χαμηλότερη τιμή-στόχο στα 44 από 51,9 ευρώ δίνει για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας η Beta Χρηματιστηριακή, σε έκθεσή της (29/8) όπου σημειώνει ότι τα αποτελέσματα εξαμήνου υπερέβησαν τις προβλέψεις, ενώ διατηρεί σύσταση "overweight".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v