Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜΟΗ: Ικανοποιητικά τα μεγέθη, λένε οι αναλυτές

Τα κέρδη από αποθέματα έδωσαν ώθηση στα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Motor Oil για το α΄εξάμηνο/β΄τρίμηνο, τα οποία κρίνονται ικανοποιητικά, σχολιάζουν οι αναλυτές.

ΜΟΗ: Ικανοποιητικά τα μεγέθη, λένε οι αναλυτές
Τα κέρδη από αποθέματα έδωσαν ώθηση στα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Motor Oil για το α΄εξάμηνο/β΄τρίμηνο, τα οποία κρίνονται ικανοποιητικά, σχολιάζουν οι αναλυτές. Συγκεκριμένα:

Η UBS, η οποία διατηρεί την τιμή-στόχο των 12 ευρώ ανά μετοχή και τη σύσταση “sell”, αποδίδει την ενίσχυση των καθαρών κερδών της Motor Oil στα κέρδη από αποθέματα (ύψους 50 εκατ. ευρώ προ φόρων) και στα κέρδη από τις συναλλαγματικές ισοτιμίες (ύψους 7 εκατ. ευρώ).

Ικανοποιητικά χαρακτηρίζει η HSBC τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Motor Oil για το α'  εξάμηνο/β΄ τρίμηνο της χρήσης, παρά τα προβλήματα στην παραγωγή που σχετίζονται με τις εργασίες συντήρησης σημαντικών μονάδων της τον Ιούνιο/Ιούλιο.

Σημειώνει πως τα καθαρά κέρδη του εξαμήνου ήταν υψηλότερα κατά 12% σε σχέση με τις εκτιμήσεις της και 20% υψηλότερα του consensus, κυρίως λόγω της αύξησης των αποθεμάτων, των όγκων πετρελαίου που εμπορεύεται, αλλά και τα κέρδη από τις συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Η χρηματιστηριακή διατηρεί την τιμή-στόχο των 18,5 ευρώ ανά μετοχή και την σύσταση “overweight” για την Motor Oil.

Η Motor Oil ανακοίνωσε άλλο ένα τρίμηνο με ισχυρά μεγέθη, αντανακλώντας την ικανότητά της να αυξάνει την κερδοφορία στα διυλιστήριά της, προσαρμοζόμενη στις συνθήκες της αγοράς, σχολιάζει η Alpha Finance, αναφέροντας πως τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν ήταν υψηλότερα των εκτιμήσεων, λόγω των υψηλότερων του αναμενόμενου «καθαρών» περιθωρίων και των σημαντικών κερδών από αποθέματα.

Η Motor Oil ανακοίνωσε καλά λειτουργικά αποτελέσματα, παρά την συντήρηση του διυλιστηρίου και την αρνητική επίδραση από το αδύναμο δολάριο, ενώ σημαντικά κέρδη ύψους 60 εκατ. ευρώ από αποθέματα λόγω της μεγάλης αύξησης της τιμής του πετρελαίου
έδωσαν σημαντική ώθηση στα ανακοινωθέντα νούμερα, σύμφωνα με την Marfin Analysis.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v