Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαράντης: Πως είδαν οι ΑΧΕ τα αποτελέσματα

Οι θετικές επιδόσεις στις χώρες στις οποίες ήδη δραστηριοποιείται βοήθησαν τα αποτελέσματα της Σαράντης, αναφέρουν οι αναλυτές.

Σαράντης: Πως είδαν οι ΑΧΕ τα αποτελέσματα
 Οι θετικές επιδόσεις στις χώρες στις οποίες ήδη δραστηριοποιείται βοήθησαν τα αποτελέσματα της Σαράντης, αναφέρουν οι αναλυτές. Πιο αναλυτικά:

Εάν εξαιρεθούν οι επιπτώσεις από τα μη επαναλαμβανόμενα στοιχεία, η Σαράντης ανακοίνωσε ένα αξιοπρεπές β' τρίμηνο, αντανακλώντας την ανάκαμψη των λειτουργικών της επιδόσεων στις χώρες στις οποίες ήδη δραστηριοποιείται, σχολιάζει η HSBC.

Για το εξάμηνο, αναφέρει πως δεν υπήρξαν εκπλήξεις και πως τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν ευθυγραμμίστηκαν με τις προβλέψεις.

Όσον αφορά το νέο guidance της εταιρείας, η HSBC αναφέρει πως αυτό ευθυγραμμίζεται με τις εκτιμήσεις της τόσο για το τρέχον έτος όσο και για το 2009.

Η HSBC διατηρεί την σύσταση “overweight” και την τιμή-στόχο των 15 ευρώ ανά μετοχή.

Η Marfin Analysis στέκεται στην αναθεώρηση των προβλέψεων της διοίκησης της Σαράντης για τις πωλήσεις του 2008 και 2009, αναφέροντας πως θα προχωρήσει σε μικρή μείωση των εκτιμήσεών της για τον κύκλο εργασιών και των κερδών ανά μετοχή και των δυο ετών κατά 2-3%.

Η Alpha Finance από την πλευρά της αναφέρει πως τα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν σε επίπεδο υψηλότερο των προβλέψεών της, κυρίως λόγω των θετικών επιδόσεων από τις χώρες στις οποίες ήδη δραστηριοποιείται η Σαράντης, τις οποίες θεωρεί ως βασικούς παράγοντες για την περαιτέρω ανάπτυξη του ομίλου τα επόμενα χρόνια. Ωστόσο, θεωρεί πως το επιφυλακτικό outlook για τις "νέες χώρες", βραχυπρόθεσμα τουλάχιστον, θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την μετοχή της εταιρείας, καθώς τα θετικά αποτελέσματα από την περιοχή αυτή αποτελούσαν σημαντικό μεσοπρόθεσμο καταλύτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v