Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑΚΟΡ: Τι σχολιάζουν οι αναλυτές για το Q2

Στις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες παγκοσμίως οφείλεται η ανακοίνωση αποτελεσμάτων σημαντικά χαμηλότερων των προβλέψεων από τη Χαλκόρ, όπως επισημαίνει η Εθνική - Π&Κ. Tα σχόλια της ΕFG Sec.

ΧΑΚΟΡ: Τι σχολιάζουν οι αναλυτές για το Q2
Στις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες παγκοσμίως οφείλεται η ανακοίνωση αποτελεσμάτων σημαντικά χαμηλότερων των προβλέψεων από τη Χαλκόρ, όπως επισημαίνει η Εθνική - Π&Κ, ενώ η Eurobank Sec. "στέκεται" στις δηλώσεις από τη διοίκηση της εταιρίας ότι οι συνθήκες που επηρέασαν τα αποτελέσματα του α΄ εξαμήνου αναμένεται να διατηρηθούν και στο υπόλοιπο της χρήσης του 2008. Πιο αναλυτικά:  

Χαμηλότερα των προβλέψεων διαμορφώθηκαν τα αποτελέσματα της Χαλκόρ στο β΄ τρίμηνο, σύμφωνα με την Εθνική - Π&Κ, η οποία αναφέρει ότι ο κύκλος εργασιών ήταν χαμηλότερος των εκτιμήσεών της κατά 1,3%, ενώ ανακοίνωσε ζημίες έναντι κερδών 1,1 εκατ. ευρώ που ανέμενε η χρηματιστηριακή.

Όπως επισημαίνει, τα άσχημα αποτελέσματα οφείλονται στη χαμηλότερη οικονομική ανάπτυξη και κατασκευαστική δραστηριότητα στην Ευρώπη, στην αλλαγή του προϊοντικού μίγματος, στην αύξηση του κόστους των πρώτων υλών και άλλων λειτουργικών δαπανών, όπως για παράδειγμα για πετρέλαιο, στην απουσία κερδών από τα μέταλλα στο α΄ εξάμηνο, στην "οπισθοδρόμηση" της αγοράς χαλκού, στις απεργίες στα λιμάνια, στις υψηλότερες δαπάνες για τόκους και στα κόστη για την έναρξη της νέας μονάδας παραγωγής.

Η Εθνική - Π&Κ σημειώνει πως πρόκειται να προχωρήσει σε καθοδικές αλλαγές στις εκτιμήσεις της.

Η Eurobank Sec. από την πλευρά της στο πρωινό report (26/8) σημειώνει πως η διοίκηση της Χαλκόρ αναμένει ότι παρόμοιες συνθήκες με αυτές του α΄ εξαμήνου, όπως η επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας και η συνεπαγόμενη υποχώρηση της κατασκευαστικής δραστηριότητας, θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τα αποτελέσματά της για το υπόλοιπο της τρέχουσας χρήσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v