Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημοσκόπηση του euro2day για εξάμηνο Ελλάκτωρ

Εκτίναξη πωλήσεων λόγω ενοποίησης Αττικής Οδού και πτώση κερδών λόγω έκτακτων περυσινών κερδών προβλέπουν για την Ελλάκτωρ 7 αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day και του TFN.

Δημοσκόπηση του euro2day για εξάμηνο Ελλάκτωρ
Εκτίναξη πωλήσεων λόγω ενοποίησης Αττικής Οδού και πτώση κερδών λόγω έκτακτων περυσινών κερδών προβλέπουν για την Ελλάκτωρ 7 αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day και του Thomson Financial News.

Ειδικότερα, οι πωλήσεις της Ελλάκτωρ προβλέπεται να ενισχυθούν κατά 84,3% στα 765,5 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο.

Προβλέψεις παρείχαν οι: Proton Bank, Piraeus Securities, Marfin Analysis, Alpha Finance, Eurobank Securities, Citigroup, Εθνική-Π&Κ.

Το εύρος των προβλέψεων για τις πωλήσεις του ομίλου κυμαίνεται μεταξύ των 757,3 και 789,6 εκατ. ευρώ από 415,4 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

«Η σύγκριση σε ετήσια βάση για τα καθαρά κέρδη μάλλον δεν έχει νόημα, καθώς στα περυσινά μεγέθη συμπεριλαμβάνονταν έκτακτα κέρδη 42,3 εκατ. ευρώ λόγω της European Goldfields”, σχολιάζει ο κ. Πάνος Παναγιώτου της Proton Bank.

Ο κ. Γιώργος Μπουλουγάρης, αναλυτής της Εθνικής-Π&Κ επισημαίνει επίσης τα έκτακτα κέρδη 11,1 εκατ. ευρώ από την πώληση του 39,19% της Attica Telecom στη HOL τον Απρίλιο του 2007.

Τα καθαρά κέρδη για το α’ εξάμηνο αναμένεται να υποχωρήσουν 56% σε ετήσια βάση, στα 39,9 εκατ. ευρώ, με τις εκτιμήσεις των αναλυτών να κυμαίνονται από 39,4 έως 44,9 εκατ. ευρώ.

Εάν εξαιρεθούν τα έκτακτα στοιχεία, ο κ. Λάμπρος Παπαδόπουλος, αναλυτής της Citigroup βλέπει καλά αποτελέσματα «αλλά χωρίς πυροτεχνήματα».

«Δεν περιμένω εκπλήξεις, καθώς δεν υπάρχουν νέα αιολικά πάρκα. Επιπλέον, εκτιμώ ότι ο κατασκευαστικός τομές θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα με το α΄ τρίμηνο, καθώς δεν υπάρχουν ακόμη επιδράσεις από τα μεγάλα αυτοχρηματοδοτούμενα έργα», τόνισε ο κ. Παντελής Βουτιράκης της Piraeus Securities

Σε κλαδική βάση, ο κύκλος εργασιών του κατασκευαστικού τομέα στο εξάμηνο εκτιμάται ότι θα αυξηθεί κατά 73,4% στα 587,9 εκατ. ευρώ κυρίως λόγω του ισχυρού ανεκτέλεστου, το οποίο διαμορφώνεται στα 5 δισ. ευρώ, σημειώνει ο Αλέξης Αχιλλείου της Alpha Finance.

Το περιθώριο ΕΒΙΤ του κατασκευαστικού κλάδου εκτιμάται ότι θα βελτιωθεί από τα επίπεδα του 3,7% κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, στο 5,9-5,3% σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Όσον αφορά τον κλάδο real estate, ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι: «αναμένεται να είναι αδύναμος λόγω αδύναμης σύγκρισης με το περυσινό Q2, οπότε και εμφάνισε EBIT 10 εκατ. ευρώ λόγω πώλησης στοιχείων ενεργητικού».

Tα EBITDA της Ελλάκτωρ εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στα 139,6 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας άνοδο 141%, λόγω και της ενοποίησης της Αττικής Οδού, ενώ το εύρος των προβλέψεων κυμαίνεται μεταξύ των 137,4 και 143,4 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Μπουλουγάρης σημείωσε ότι η ενοποίηση της Αττικής Οδού θα μεταφραστεί σε περαιτέρω βελτίωση του περιθωρίου EBITDA από το 14% που καταγράφηκε στο α΄ εξάμηνο του 2007.

H Ελλάκτωρ ανακοινώνει αποτελέσματα α΄ εξαμήνου εντός της τελευταίας εβδομάδας του Αυγούστου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v