Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Περαιτέρω υποχώρηση του τζίρου βλέπει η UBS

Περαιτέρω απώλειες συνδρομητών για τον ΟΤΕ, λόγω των ιδιαίτερα ανταγωνιστικών προσφορών των εναλλακτικών παρόχων τον Ιούνιο, αναμένει η UBS, η οποία προβλέπει υποχώρηση του τζίρου στο β' τρίμηνο.

ΟΤΕ: Περαιτέρω υποχώρηση του τζίρου βλέπει η UBS
Περαιτέρω απώλειες συνδρομητών για τον ΟΤΕ, λόγω των ιδιαίτερα ανταγωνιστικών προσφορών των εναλλακτικών παρόχων τον Ιούνιο, αναμένει η UBS.

Σε έκθεσή της στις 22/8, στην οποία διατηρεί αμετάβλητη την τιμή-στόχο στα 16 ευρώ ανά μετοχή και τη σύσταση "neutral" για τον ΟΤΕ, η UBS παραθέτει τις εκτιμήσεις της για τα οικονομικά αποτελέσματα του οργανισμού, σύμφωνα με τις οποίες προβλέπεται υποχώρηση του κύκλου εργασιών κατά 2,5% το β' τρίμηνο, έναντι pro forma υποχώρησης 1,4% κατά το α΄ τρίμηνο (εξαιρουμένης της αποενοποίησης της OTE Globe). Το περιθώριο EBITDA αναμένεται να βελτιωθεί στο 31% από 30% το β'  τρίμηνο του 2007.
Όσον αφορά την Cosmote, ο διεθνής οίκος αναμένει επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης του κύκλου εργασιών, κυρίως λόγω του μακροοικονομικού κλίματος, ωστόσο
αναμένει διατήρηση της κερδοφορίας, λόγω του περιορισμού του κόστους και της λειτουργικής «μόχλευσης».
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της UBS, ο ρυθμός ανάπτυξης του κύκλου εργασιών της Cosmote θα επιβραδυνθεί στο 5,5%, έναντι 8,8% στο α΄τρίμηνο, ενώ το περιθώριο EBITDA εκτιμάται ότι θα βελτιωθεί στο 42,5% από 42,1% το β΄τρίμηνο του 2007.

Για τη Βουλγαρία αναμένεται αύξηση του τζίρου κατά 10%, έναντι 11% το α΄τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης, ενώ το περιθώριο EBITDA εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στο 39%, από 38% το β΄ τρίμηνο του 2007.

Όσον αφορά την Romtelecom, ο τζίρος αναμένεται να υποχωρήσει κατά 5%, έναντι υποχώρησης κατά 1% το α΄τρίμηνο του 2008, καθώς εντείνεται ο ανταγωνισμός από τους εναλλακτικούς παρόχους. Το περιθώριο EBITDA αναμένεται να διαμορφωθεί στο 31%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v