Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Στις "προτιμώμενες μετοχές" της ML

Στη λίστα με τις "προτιμώμενες" τραπεζικές μετοχές διατηρεί η Merrill Lynch τον τίτλο της Alpha Bank, σημειώνοντας ότι η τράπεζα αναμένεται να επιδείξει ισχυρή αύξηση της κερδοφορίας από βασικές δραστηριότητες.

Alpha Bank: Στις προτιμώμενες μετοχές της ML
Στη λίστα με τις "προτιμώμενες" τραπεζικές μετοχές διατηρεί η Merrill Lynch τον τίτλο της Alpha Bank σε έκθεσή της για τον παγκόσμιο τραπεζικό κλάδο με ημερομηνία 22 Αυγούστου, σημειώνοντας ότι η τράπεζα αναμένεται να επιδείξει ισχυρή αύξηση της κερδοφορίας από βασικές δραστηριότητες.

Όπως αναφέρει ο οίκος, η Alpha Bank είναι η "προτιμώμενη" ελληνική τράπεζα, εκτιμώντας ότι θα ανακοινώσει ισχυρή αύξηση της κερδοφορίας της λόγω εκτίναξης των χορηγήσεων και σταθεροποίησης των περιθωρίων.  

Η Merrill Lynch διατηρεί τιμή-στόχο στα 20,3 ευρώ για την τράπεζα.

Ισχυρή κερδοφορία για την Alpha Bank προβλέπει και η Lehman Brothers σε έκθεσή της όπου διατηρεί σύσταση "equalweight". 

Ο οίκος εκτιμά ότι η Alpha Bank θα εμφανίσει καθαρά κέρδη 209 εκατ. ευρώ στο β΄ τρίμηνο, από 198 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. 

Παρά τις δυσκολότερες συνθήκες, η Lehman Brothers εκτιμά ότι η ανάπτυξη που εμφανίστηκε στα προηγούμενα τρίμηνα θα συνεχιστεί, ενώ προβλέπει ισχυρά έσοδα από τόκους.

Παράλληλα, σημειώνει ότι η μετοχή της Alpha Bank είναι διαπραγματεύσιμη με Ρ/Ε 8,2 με βάση τις εκτιμήσεις για τα κέρδη 2009, έναντι μέσου Ρ/Ε 7,2 για τις ελληνικές τράπεζες και 8,1 για τις ευρωπαϊκές.

Η Alpha Βank ανακοινώνει αποτελέσματα α΄ εξαμήνου στις 26 Αυγούστου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v