Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Ζημίες 75 εκατ. ευρώ στο Q2 περιμένει η HSBC

Ζημίες της τάξεως των 75 εκατ. ευρώ θα εμφανίσει η ΔΕΗ στο β΄ τρίμηνο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της HSBC σε έκθεσή της όπου διατηρεί σύσταση "neutral" για τη μετοχή.

ΔΕΗ: Ζημίες 75 εκατ. ευρώ στο Q2 περιμένει η HSBC
Ζημίες της τάξεως των 75 εκατ. ευρώ θα εμφανίσει η ΔΕΗ στο β΄ τρίμηνο, έναντι κερδών τόσο στο αντίστοιχο περυσινό όσο και στο αμέσως προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της HSBC σε έκθεσή της όπου διατηρεί σύσταση "neutral" για τη μετοχή.

Όπως εκτιμά η χρηματιστηριακή, η θετική επίδραση από τις πρόσφατες αυξήσεις στα τιμολόγια θα αντισταθμιστεί από τις επιπτώσεις των υψηλότερων τιμών στα καύσιμα, τις αυξημένες ανάγκες αγοράς ηλεκτρικού ρεύματος, τη χαμηλή υδροηλεκτρική παραγωγή και τα κόστη καυσαερίων.  

Αν και η νέα αύξηση των τιμολογίων κατά 7% από την 1η Ιουλίου θα αποτελέσει νέο "μαξιλάρι" στο β΄ εξάμηνο, η αβεβαιότητα για την τιμή του πετρελαίου δυσχεραίνει την ορατότητα των κερδών της ΔΕΗ, σημειώνει η χρηματιστηριακή.

Η HSBC προβλέπει ότι ο κύκλος εργασιών της εταιρίας θα ενισχυθεί 11% στο 1,368 δισ. ευρώ στο β΄ τρίμηνο με τα EBITDA να υποχωρούν κατά 65% στα 77 εκατ. ευρώ. 

Στο α΄ εξάμηνο, οι προβλέψεις της HSBC για τα καθαρά κέρδη, τα EBITDA και τον κύκλο εργασιών της εταιρίας διαμορφώνονται στα -45 εκατ. ευρώ, 283 εκατ. ευρώ (-38%) και 2,779 δισ. ευρώ (12%) αντίστοιχα.

Η ΔΕΗ ανακοινώνει αποτελέσματα στις 28 Αυγούστου.   

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v