Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ATE: Καλύτερο των προσδοκιών Q2, λένε οι αναλυτές

Τα αποτελέσματα της Αγροτικής Τράπεζας στο β΄τρίμηνο διαμορφώθηκαν καλύτερα των εκτιμήσεων λόγω των εσόδων από τόκους, επισημαίνουν οι εγχώριες χρηματιστηριακές.

ATE: Καλύτερο των προσδοκιών Q2, λένε οι αναλυτές
Τα αποτελέσματα της Αγροτικής Τράπεζας στο β΄ τρίμηνο διαμορφώθηκαν καλύτερα των εκτιμήσεων λόγω των εσόδων από τόκους, επισημαίνουν οι εγχώριες χρηματιστηριακές.

Ειδικότερα, η Marfin Analysis σημειώνει ότι η καλύτερη του αναμενόμενου εικόνα των μεγεθών της ΑΤΕ οφείλεται στα καλύτερα των εκτιμήσεων καθαρά έσοδα από τόκους, ενώ τονίζει ότι τα καθαρά κέρδη υπερέβησαν τις προσδοκίες κατά 17%. 

Η αύξηση στα καθαρά έσοδα από τόκους σχετίζεται με τη χρήση του "παραθύρου" αναχρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για απόκτηση ρευστότητας, μία πρακτική που η διοίκηση φαίνεται αποφασισμένη να συνεχίσει και κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2008.

Παράλληλα, η Marfin τονίζει ότι οι δαπάνες προσωπικού θα επιταχυνθούν στο β΄εξάμηνο του έτους λόγω της νέας συλλογικής σύμβασης. 

Η Proton Bank επισημαίνει ότι τα καθαρά έσοδα από τόκους της Αγροτικής υπερέβησαν τις προσδοκίες κατά 7,6% λόγω ισχυρής αύξησης στα έσοδα από ομόλογα

Επίσης, η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι, όπως αναφέρθηκε στην τηλεδιάσκεψη, η τράπεζα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για πώληση προβληματικών δανείων ύψους 400 εκατ. ευρώ

Η Εθνική-Π&Κ αποδίδει το καλύτερο τρίμηνο της Αγροτικής στην αποδοτική διαχείριση κόστους και τη βελτίωση των περιθωρίων κερδοφορίας.  
Ωστόσο, μειώνει την τιμή-στόχο στα 2,6 από 2,9 ευρώ, ενώ διατηρεί τη σύσταση "underweight". Στην έκθεσή της, η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι τα καλύτερα του αναμενόμενου οργανικά αποτελέσματα δεν αλλάζουν την εικόνα για την Αγροτική, ενώ προχωρά σε μείωση των εκτιμήσεων για τα καθαρά κέρδη 2008 κατά 18,8% στα 158 από 194 εκατ. ευρώ.

Τα αποτελέσματα της Αγροτικής υπερέβησαν τις εκτιμήσεις της αγοράς, σημειώνει και η Eurobank Securities, τονίζοντας την αύξηση σε ενυπόθηκα, καταναλωτικά δάνεια και δάνεια σε μικρές επιχειρήσεις.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v