Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φουρλής: Δημοσκόπηση του euro2day για το εξάμηνο

Πτώση στα καθαρά κέρδη λόγω έκτακτων δαπανών και αύξηση των πωλήσεων κατά 30% λόγω του ΙΚΕΑ θα εμφανίσει η Φουρλής στο εξάμηνο, σύμφωνα με εκτιμήσεις 7 αναλυτών σε δημοσκόπηση του euro2day και του TFN.

Φουρλής: Δημοσκόπηση του euro2day για το εξάμηνο
Στα 15,5 εκατ. ευρώ θα ανέλθουν τα κέρδη της Φουρλής στο α΄ εξάμηνο, καταγράφοντας πτώση 29%, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 7 αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του euro2day.gr και του Thomson Financial News.

Προβλέψεις παρείχαν οι Piraeus Securities, Proton Bank, Alpha Finance, Citigroup, Marfin Analysis, HSBC Pantelakis Securities και National-P&K Securities.

Tο εύρος των εκτιμήσεων κυμαίνεται από 13,8. έως 16 εκατ. ευρώ, με τους αναλυτές να αποδίδουν την υποχώρηση σε διάφορα έκτακτα στοιχεία από τα κόστη ανοίγματος των καταστημάτων ΙΚΕΑ σε Αθήνα και Κύπρο που καθιστούν δύσκολη τη σύγκριση.

Επίσης, σημειώνουν τα έκτακτα κέρδη στο πρώτο τρίμηνο του 2007 λόγω της πώλησης του μεριδίου της Φουρλής στην Κωτσόβολος.

Εξαιρουμένων των κεφαλαιακών κερδών και του κόστους ανοίγματος των καταστημάτων ΙΚΕΑ, ο κ. Σπύρος Τσαγκαλάκης της HSBC Pantelakis βλέπει αύξηση των καθαρών κερδών κατά 12% στα 20 εκατ. ευρώ, με την αύξηση να οφείλεται και σε χαμηλότερη φορολόγηση.

Οι πωλήσεις της Φουρλής στο εξάμηνο εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 348,8 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας άνοδο 30%, ενώ το εύρος των προβλέψεων κυμαίνεται από 339,6 έως 352,8 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Βασίλης Ράπτης της Proton Bank τονίζει πως: «η ανακοίνωση για το δεύτερο τρίμηνο είναι ιδιαίτερα σημαντική, δεδομένου ότι είναι το πρώτο τρίμηνο πλήρους λειτουργίας του δεύτερου ΙΚΕΑ στην Αθήνα και ως εκ τούτου, θα δώσει μια γεύση για την πιθανή επίδρασή του στις πωλήσεις».

Οι πωλήσεις του κλάδου ΙΚΕΑ στο εξάμηνο αναμένεται να αυξηθούν στα 142 εκατ. ευρώ από 99,8 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σύμφωνα με τις προβλέψεις πέντε αναλυτών.

Η κ. Ιωάννα Κατσούλα της Εθνικής-Π&Κ τονίζει: «τα λειτουργικά περιθώρια αναμένεται να πιεστούν σε ετήσια βάση λόγω του αυξημένου μεταφορικού κόστους λόγω της απεργίας στα ελληνικά λιμάνια και των υψηλότερων λειτουργικών δαπανών σε σχέση με τη λειτουργία των δυο νέων καταστημάτων.

Αναφορικά με την Intersport και τον κλάδο χονδρικής, η κ. Μαρία Ψύλλου της Marfin Analysis, όπως και οι περισσότεροι αναλυτές, εκτιμά ότι θα συνεχίσουν να εμφανίζουν ισχυρή απόδοση.

Η ενίσχυση στις πωλήσεις της Intersport «θα βοηθηθεί από την επέκταση του δικτύου αλλά και λόγω του Euro 2008”, σημείωσε ο κ. Ράπτης.

«Ο κλάδος χονδρικής θα εμφανίσει επιβράδυνση σε σχέση με το ρυθμό ανάπτυξης 30% που παρουσίασε στο α΄τρίμηνο…αλλά εκτιμούμε πως η Φουρλής κερδίζει μερίδια αγοράς στην Ελλάδα και τη Ρουμανία», σχολίασε ο κ. Λάμπρος Παπαδόπουλος, αναλυτής της Citigroup.

Τα EBITDA της Φουρλής προβλέπεται να ανέλθουν στα 32 εκατ. ευρώ, εμφανίζοντας μείωση 13,3% στο εξάμηνο.

Η Φουρλής ανακοινώνει αποτελέσματα εξαμήνου στις 27 Αυγούστου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v