Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

3+1 εκτιμήσεις για το εξάμηνο της Intralot

Θετικές είναι οι εκτιμήσεις της αγοράς για τα αποτελέσματα εξαμήνου της Intralot που δημοσιεύονται την Πέμπτη 28 Αυγούστου. Eλληνες και ξένοι αναλυτές βλέπουν για τον όμιλο αύξηση των πωλήσεων και των EBITDA, λόγω των επιδόσεων του Στοιχήματος και της συνεισφοράς των διεθνών θυγατρικών.

3+1 εκτιμήσεις για το εξάμηνο της Intralot
Θετικές είναι στο σύνολό τους οι εκτιμήσεις των αναλυτών για τα αποτελέσματα εξαμήνου της Intralot, τα οποία δημοσιεύονται με βάση τα Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα στις 28 Αυγούστου.

Τόσο κάποιες από τις σημαντικότερες ελληνικές χρηματιστηριακές όσο και οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις αναλυτών που συγκέντρωσε το πρακτορείο Bloomberg κάνουν λόγο για αύξηση πωλήσεων της τάξης του 14,3%-15%.

Αναλυτικότερα, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ εκτιμά ότι τα ενοποιημένα έσοδα θα παρουσιάσουν αύξηση κατά 14,5%, τα EBITDA κατά 19,9% και τα κέρδη προ φόρων μετά από δικαιώματα κατά 21,2%. Τα ενοποιημένα έσοδα, συνεχίζει η Π&Κ, αναμένεται να επηρεαστούν αρνητικά από την πτώση των εσόδων της Στιγμιαίο Λαχείο και θετικά από το Στοίχημα και τις διεθνείς θυγατρικές. Για την αποτίμηση της μετοχής αναφέρεται ότι παραμένει ελκυστική, στις 12,5 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2003.

Παρεμφερείς είναι οι προβλέψεις της Marfin Hellenic ΑΧΕΠΕΥ αναφορικά με το εξάμηνο της εταιρίας. Συγκεκριμένα, η χρηματιστηριακή αναμένει τις πωλήσεις του ομίλου να διαμορφωθούν στα 171,97 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 14,3%, βοηθούμενες από την δυνατή πορεία της μητρικής, το Στοίχημα και την ενοποίηση των νέων εταιριών. Σε επίπεδο EBITDA αναμένεται αύξηση κατά 24,7%, στα 61,7 εκατ. ρώ.

Εξάλλου, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών όπως τις συγκέντρωσε το πρακτορείο Bloomberg, οι πωλήσεις αναμένεται να καταγράψουν αύξηση της τάξεως του 15% και να διαμορφωθούν στα 177,9 εκατ. ευρώ, ενώ τα EBITDA της Intralot, σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, προβλέπεται πως θα ενισχυθούν κατά 22,4%, διαμορφούμενα στα 60,6 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τα κέρδη προ φόρων και προ δικαιωμάτων μειοψηφίας του ομίλου, οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις προβλέπουν ενίσχυση κατά 23,3% έως τα 54,5 εκατ. ευρώ.

Αλλωστε υπενθυμίζεται ότι η Εθνική ΑΧΕ σε ανάλυσή της με ημερομηνία 7 Αυγούστου, προέβλεπε ότι τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων της Intralot θα φτάσουν στα 106 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας άνοδο 21,8%.

Τα καθαρά κέρδη αναμένονταν να κινηθούν ανοδικά κατά 35,7% και να διαμορφωθούν στα 57 εκατ. ευρώ (από με 42 εκατ. ευρώ πέρυσι), ενώ για τις πωλήσεις είχε διατυπωθεί η εκτίμηση ότι θα διαμορφωθούν στα 174 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 12%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v