Θετική η Π&Κ για Ελληνική Τεχνοδομική και Άκτωρ

Διατηρεί τη σύσταση ”υπεραπόδοση” για τις μετοχές των Ελληνικής Τεχνοδομικής και Άκτωρ η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, καθώς εκτιμά πως και οι δυο διαπραγματεύονται με ελκυστική αποτίμηση, ενώ ταυτόχρονα προβλέπει άνοδο των μεγεθών στο εξάμηνο.

Θετική η Π&Κ για Ελληνική Τεχνοδομική και Άκτωρ
Με αύξηση των μεγεθών προβλέπει η Π&Κ Χρηματιστηριακή πως θα κλείσει το εξάμηνο τόσο για την Ελληνική Τεχνοδομική, όσο και για την Άκτωρ.

Ταυτόχρονα, η Π&Κ διατηρεί τη σύσταση ”υπεραπόδοση” για τις μετοχές των δυο εταιριών, ενώ αναφέρει πως και οι δύο διαπραγματεύονται με ελκυστική αποτίμηση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Π&Κ που αναφέρονται στην Καθημερινή Ενημέρωση (26 Αυγούστου 2003), ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Ελληνικής Τεχνοδομικής αναμένεται να ενισχυθεί στο εξάμηνο κατά 31,6% και να φτάσει στα 430,6 εκατ. ευρώ.

Τα EBITDA του ομίλου προβλέπεται πως θα σημειώσουν άνοδο 27,5% και θα ανέλθουν στα 80,7 εκατ. ευρώ, ενώ τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας εκτιμάται πως θα φτάσουν στα 67,9 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 20,6%.

Σε ό,τι αφορά τα μεγέθη εξαμήνου της Άκτωρ, η Π&Κ εκτιμά πως ο κύκλος εργασιών θα αυξηθεί κατά 31,6% και θα φτάσει στα 430 εκατ. ευρώ, με τα κέρδη προ φόρων να βελτιώνονται κατά 16,2%, διαμορφούμενα στα 64 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την Π&Κ, τα μεγέθη εξαμήνου αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα, μετά τη λήξη της συνεδρίασης, ενώ τα αναλυτικά αποτελέσματα θα δημοσιευτούν την Πέμπτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v