Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φουρλής: Πτώση 26% στα κέρδη αναμένει η HSBC

Πτώση της τάξης του 26% εκτιμά η HSBC ότι θα εμφανίζουν τα δημοσιευμένα ενοποιημένα καθαρά κέρδη του ομίλου Φουρλή στο α΄εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης, διαμορφούμενα στα 16 εκατ. ευρώ.

Φουρλής: Πτώση 26% στα κέρδη αναμένει η HSBC
Άνοδο της τάξης του12% εκτιμά η HSBC ότι θα εμφανίζουν τα ενοποιημένα επαναλαμβανόμενα (εξαιρουμένου του κόστους του ανοίγματος του νέου ΙΚΕΑ και κεφαλαιακών κερδών) καθαρά κέρδη του Φουρλή το α΄εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης, διαμορφούμενα στα 20 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής, πάντως, τα δημοσιευμένα καθαρά κέρδη του Φουρλή θα εμφανίζουν πτώση της τάξης του 26% στα 16 εκατ. ευρώ.

Όπως επισημαίνει, η κερδοφορία του ομίλου θα επηρεαστεί αρνητικά από την συνεχιζόμενη «λευκή απεργία» των λιμενεργατών στον Πειραιά, οδηγώντας σε επιπλέον κόστος ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 1 εκατ. ευρώ ενεγράφη το α΄τρίμηνο του 2008.

Ο κύκλος εργασιών του ομίλου αναμένεται ενισχυμένος κατά 30% στα 351 εκατ. ευρώ

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της HSBC, τα ΙΚΕΑ, Intersport και το τμήμα χονδρικού εμπορίου θα καταγράψουν άνοδο της κερδοφορίας τους κατά 46% (στα 146 εκατ. ευρώ), 25% (στα 32 εκατ. ευρώ) και 20% (στα 172 εκατ. ευρώ) αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι τα αποτελέσματα του Φουρλή θα ανακοινωθούν στις 27 Αυγούστου, μετά την λήξη της χρηματιστηριακής συνεδρίασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v