Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Εκτιμήσεις για εξάμηνο από Citigroup- Marfin

Τη σύσταση ”outperform – medium risk” και τιμή στόχο τα 11,50 ευρώ διατηρεί η Citigroup για τον ΟΠΑΠ, ενώ από την πλευρά της η Marfin θέτει τιμή στόχο τα 12 ευρώ. Και οι δύο αναλύσεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας με αφορμή την επικείμενη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εταιρίας την Παρασκευή, 29 Αυγούστου.

ΟΠΑΠ: Εκτιμήσεις για εξάμηνο από Citigroup- Marfin
Τη σύσταση ”outperform – medium risk” και τιμή στόχο τα 11,50 ευρώ διατηρεί η Citigroup για τον ΟΠΑΠ, ενώ από την πλευρά της η Marfin θέτει τιμή στόχο τα 12 ευρώ. Και οι δύο αναλύσεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας με αφορμή την επικείμενη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εταιρίας την Παρασκευή, 29 Αυγούστου.

Ειδικότερα, η Citigroup σε ανάλυση της με ημερομηνία 26 Αυγούστου αναφέρεται στις πωλήσεις του ΟΠΑΠ οι οποίες όπως ανακοινώθηκε στις αρχές Ιουλίου, κινήθηκαν ανοδικά κατά 15%, 6% πάνω από τις εκτιμήσεις της, ενώ προσθέτει ότι δεν αναμένονται κάποιες εκπλήξεις σε όρους κερδοφορίας, καθώς τα καθαρά κέρδη θα κινηθούν ανοδικά κατά 13%.

Για το 2003, οι αναλυτές της Citigroup, αναβαθμίζουν τις εκτιμήσεις τους κατά 1%– 2% σε όρους πωλήσεων και κερδών ανά μετοχή, προκειμένου να συμπεριλάβουν τα καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα στο δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Εξάλλου, τιμή – στόχο επίσης για τη μετοχή του ΟΠΑΠ η Marfin Hellenic θέτει τιμή στόχο τα 12 ευρώ, όπως αναφέρει στο πρωινό της report (με ημερομηνία 26 Αυγούστου).

Όπως επισημαίνει η Marfin, ξεκινάει και πάλι την κάλυψη, θέτοντας την προαναφερθείσα τιμή– στόχο και με σύσταση ”outperform”, μετά την επιτυχή διάθεση του τρίτου πακέτου μετοχών - λήξη του black out period.

Επίσης, η χρηματιστηριακή σημειώνει πως η μετοχή του Οργανισμού έχει σημειώσει υπεραπόδοση κατά 1,5% από την ολοκλήρωση της δημόσιας εγγραφής (17 Ιουλίου 2003), ενώ αφαιρώντας την πρόβλεψη για πληρωμή στην Intralot, η Marfin σημειώνει πως η μετοχή του ΟΠΑΠ διαπραγματεύεται 12,3 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2003.

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα εξαμήνου του Οργανισμού σημειώνεται πως ανακοινώνονται την Παρασκευή 29 Αυγούστου 2003, πριν την έναρξη της συνεδρίασης.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί ο τζίρος του ΟΠΑΠ έχει ενισχυθεί στο εξάμηνο κατά 25,6%, διαμορφούμενος στα 1,176 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Marfin Hellenic οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στο Flash Note με ημερομηνία 26 Αυγούστου 2003, τα EBITDA αναμένεται να αυξηθούν στο εξάμηνο κατά 18,8%, διαμορφούμενα στα 239 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει η Marfin στα EBITDA δεν συμπεριλαμβάνεται η πρόβλεψη για πληρωμή στην Intralot, η οποία έχει συμπεριληφθεί στα έκτακτα.

Τα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ, σύμφωνα πάντα με τις εκτιμήσεις της Marfin, αναμένεται να φτάσουν στα 91,9 εκατ. ευρώ καταγράφοντας πτώση 25,4% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2002, επηρεασμένα αρνητικά από την πρόβλεψη ύψους 81,7 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο του 2003, ώστε να καλύψει πιθανή πληρωμή στην Intralot μέχρι τον Δεκέμβριο του 2004.

Όπως συμπληρώνει η Marfin, προσαρμόζοντας τις προβλέψεις στις εκτιμήσεις της, τα καθαρά κέρδη του Οργανισμού θα παρουσίαζαν αύξηση 19,5% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2002.

Εξάλλου, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της EFG Eurobank Securities, οι οποίες σημειώνεται πως συντάσσονται με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις που έχει συγκεντρώσει το πρακτορείο Bloomberg, τα EBITDA αναμένεται να παρουσιάσουν κάμψη της τάξεως του 25,1% και να ανέλθουν στα 151 εκατ. ευρώ.

κέρδη προ φόρων προβλέπεται πως θα υποχωρήσουν κατά 25,3% διαμορφούμενα στα 144,1 εκατ. ευρώ, με τα καθαρά κέρδη να συρρικνώνονται κατά 25,6% στα 91,6 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πως τα μεγέθη του πρώτου εξαμήνου του 2002 δεν περιείχαν προμήθειες, ενώ τα αντίστοιχα της τρέχουσας χρήσης συμπεριλαμβάνουν προμήθειες ύψους 85 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v