Cosmote: Στο +11%- 13% τα κέρδη εκτιμούν αναλυτές

Κέρδη αυξημένα κατά 11- 12,9% εκτιμούν 14 αναλυτές ότι θα είναι τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της CosmΟΤΕ για το εξάμηνο σε ετήσια βάση. Τις συγκλίνουσες προβλέψεις Ελλήνων και ξένων αναλυτών συγκέντρωσαν τα πρακτορεία Dow Jones και Reuters.

Cosmote: Στο +11%- 13% τα κέρδη εκτιμούν αναλυτές
Αυξημένα κατά 11%-12,9% εκτιμούν οι συγκλίνουσες προβλέψεις ξένων και Ελλήνων αναλυτών τα ενοποιημένα κέρδη της CosmΟΤΕ για το α΄ εξάμηνο. Δύο ξεχωριστές δημοσκοπήσεις των πρακτορείων Reuters και Dow Jones σε 11 και 3 αναλυτές αντίστοιχα βλέπουν επίσης αύξηση πωλήσεων και EBITDA.

Σημειώνεται ότι η CosmΟΤΕ είναι προγραμματισμένο να ανακοινώσει τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου, σύμφωνα με τα Αμερικανικά Λογιστικά Πρότυπα (U.S. GAAP), στις 27 Αυγούστου.

Αναλυτικά, αυξημένα κατά 11% θα είναι τα καθαρά κέρδη της CosmΟΤε στο α΄ εξάμηνο του 2003, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις 3 αναλυτών, τις οποίες συγκέντρωσε το πρακτορείο Dow Jones. Οπως εκτιμούν οι συγκεκριμένοι αναλυτές, τα καθαρά κέρδη της εταιρίας θα διαμορφωθούν στα 113,2 εκατ. ευρώ.

Ακόμη τα EBITDA αναμένονται στα 265,3 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 12%, ενώ τα έσοδα εκτιμάται ότι θα είναι αυξημένα επίσης κατά 12% και θα διαμορφωθούν στα 624,6 εκατ. ευρώ.

Τα μεγέθη του α΄ εξαμήνου του 2002, αναφέρει το σχετικό τηλεγράφημα του πρακτορείου, είναι πιθανό να επαναδιατυπωθούν, προκειμένου να αντανακλούν τις αλλαγές στις λογιστικές αποτυπώσεις των χρεώσεων από σταθερό σε κινητό.

Εξάλλου, αντίστοιχη δημοσκόπηση του Reuters εκτιμά ότι τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της CosmΟΤΕ θα είναι κατά 12,9% αυξημένα έναντι του α΄ εξαμήνου του 2002.

Οπως προκύπτει από δημοσκόπηση που διενήργησε το πρακτορείο Reuters σε 11 αναλυτές, τα καθαρά κέρδη της CosmΟΤΕ προβλέπεται να φτάσουν στα 112,7 εκατ. ευρώ, ενώ τα EBITDA εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στα 264,5 εκατ. ευρώ - αυξημένα κατά 11,4%. Αντίστοιχα οι πωλήσεις αναμένεται ότι θα αυξηθούν κατά 10,4% στα 614,7 εκατ. ευρώ.

Οι συγκλίνουσες προβλέψεις που επικαλείται το Reuters στηρίζονται στις εκτιμήσεις που παρείχαν οι Citigroup, Credit Suisse First Bοston, Dresdner Kleinwort Wasserstein, Εγνατία Χρηματιστηριακή, Εθνική Χρηματιστηριακή, ΕFG Eurobank Χρηματιστηριακή, Eurocorp Χρηματιστηριακή, HSBC, Κάππα Χρηματιστηριακή, Marfin Hellenic Χρηματιστηριακή, Morgan Stanley, Π&Κ Χρηματιστηριακή και Proton Χρηματιστηριακή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v