Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Long" για την Alpha η Lehman Brothers

Διατήρηση των θετικών τάσεων στα αποτελέσματα των ελληνικών τραπεζών αναμένει η Lehman Brothers, ενώ δηλώνει Long για την Alpha Bank. "Καλύτερη αξία" μακροπρόθεσμα για Εθνική Τράπεζα, Eurobank.

Long για την Alpha η Lehman Brothers
Διατήρηση των θετικών τάσεων για τις ελληνικές τράπεζες, εν όψει της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων β΄ τριμήνου, αναμένει η Lehman Brothers, σε έκθεσή της στις 19/8 για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο.

Ο διεθνής οίκος υιοθετεί θέση Long για την Alpha Bank, αναμένοντας ισχυρό κύκλο εργασιών από τις βασικές της δραστηριότητες και σταθερή ποιότητα στα assets της, κάτι που θα εξηγήσει τα αναμενόμενα καλά αποτελέσματα του β΄ τριμήνου.

Όπως επισημαίνει, αν και υπάρχει καλύτερη αξία στην Εθνική Τράπεζα και στη Eurobank μακροπρόθεσμα, η Alpha Bank θα μπορούσε να επωφεληθεί από το πιο συντηρητικό προφίλ της σε σχέση με τις άλλες ελληνικές τράπεζες.

Η Alpha διαπραγματεύεται 1,7 φορά τη λογιστική αξία του 2009, έναντι του μέσου όρου των ελληνικών τραπεζών που διαμορφώνεται στο 2, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Lehman Brothers.

Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο, με βάση τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Eurobank νωρίτερα, τα μεγέθη τηςAlpha Bank και της Εθνικής Τράπεζας αναμένεται να συντηρηθούν από τον ρυθμό αύξησης των δανείων, από την αυξανόμενη συνεισφορά από τις αγορές της ανατολικής Ευρώπης καθώς και από τις ισχυρές επιδόσεις τους στην εγχώρια αγορά.

Όπως επισημαίνει, η αγορά ενδεχομένως θα επικεντρώσει την προσοχή της στις πιθανές πιέσεις στα περιθώρια και στη διάβρωση της ποιότητας των assets τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Σε επίπεδο μετοχών, καθώς η συνεισφορά της Finansbank αναμένεται να παραμείνει σημαντική για την Εθνική Τράπεζα, η αγορά θα παρακολουθήσει στενά τις τάσεις στις τουρκικές δραστηριότητες της τράπεζας και στις επιπτώσεις που θα έχουν στα λειτουργικά κέρδη, στη φορολογία και στο κεφάλαιο της ΕΤΕ.

---Τιμές-στόχοι

Για την Alpha Bank ο διεθνής οίκος δίνει τιμή-στόχο 31 ευρώ ανά μετοχή, που υποδηλώνει περιθώριο ανόδου της τάξης του 76,7% από τα τρέχοντα επίπεδα, με Ρ/Ε 8,1 για το 2008 και 7,1 για το 2009.

Επίσης, η Lehman δίνει τιμή-στόχο 26 ευρώ για τη Eurobank (περιθώριο ανόδου 73,3% από τα τρέχοντα επίπεδα), με το Ρ/Ε του 2008 να διαμορφώνεται στο 7,7 και στο 6,1 για το 2009.

Για την Εθνική Τράπεζα η τιμή-στόχος που δίνεται είναι τα 60 ευρώ ανά μετοχή, υποδηλώνοντας περιθώριο ανόδου της τάξης του 100% από τα τρέχοντα επίπεδα. Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο, το Ρ/Ε της ΕΤΕ διαμορφώνεται στο 7,8 για την τρέχουσα χρήση και στο 6,4 για το 2009.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v