Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαράντης: Σύσταση ”overweight” από Alpha Finance

Διατηρεί τη σύσταση για ”απόδοση καλύτερης της αγοράς” για τη μετοχή της Γρ. Σαράντης η Alpha Finance, ενώ χαρακτηρίζει ”ικανοποιητικά” τα μεγέθη εξαμήνου του ομίλου, κυρίως σε επίπεδο συγκράτησης και περικοπής δαπανών. Η μετοχή της εταιρίας διαπραγματεύεται 13,7 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2003.

Σαράντης: Σύσταση ”overweight” από Alpha Finance
Διατηρεί τη σύσταση για ”απόδοση καλύτερης της αγοράς” για τη μετοχή της Γρ. Σαράντης η Alpha Finance, όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή στην εβδομαδιαία της επισκόπηση, όπου μεταξύ άλλων κρίνει τα αποτελέσματα εξαμήνου της εταιρίας ”ικανοποιητικά”.

Αναλυτικότερα, η Alpha Finance, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα εξαμήνου της Γρ. Σαράντης, σημειώνει πως παρά το γεγονός ότι οι πωλήσεις σημείωσαν οριακή αύξηση σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, τα κέρδη του ομίλου παρουσίασαν σημαντική άνοδο, λόγω του περιορισμού των δαπανών στο δεύτερο τρίμηνο του 2003.

Σε αυτό το πλαίσιο η χρηματιστηριακή προσθέτει πως εάν η εταιρία διατηρήσει τον περιορισμό των δαπανών, τότε πιθανόν να προχωρήσει σε προς τα πάνω αναθεώρηση των εκτιμήσεων της για το σύνολο του έτους.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Alpha Finance, οι πωλήσεις της Σαράντης στο σύνολο του 2003 αναμένεται να φτάσουν στα 236,5 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων προβλέπεται πως θα διαμορφωθούν στα 18,7 εκατ. ευρώ.

Επιπρόσθετα, η Alpha Finance αναφέρει πως η διοίκηση της εταιρίας διατήρησε τις προβλέψεις της για τα μεγέθη σε ό,τι αφορά το σύνολο του έτους, με τις πωλήσεις να αναμένεται να φτάσουν στα 234 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων να ανέρχονται στα 19 εκατ. ευρώ.

Ταυτόχρονα, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως η εταιρία μείωσε τις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της κατά 36,5 εκατ. ευρώ, γεγονός το οποίο, όπως σημειώνει, αντισταθμίστηκε μερικώς από την κατά 22 εκατ. ευρώ αύξηση των μακροπρόθεσμων υποχρεώσεων της, ενώ η διοίκηση επανέλαβε τη διάθεσή της για περαιτέρω μείωση του δανεισμού του ομίλου.

Η Alpha Finance καταλήγει πως συνολικά τα αποτελέσματα της Γρ. Σαράντης κρίνονται ”ικανοποιητικά” κυρίως σε επίπεδο συγκράτησης και περικοπής δαπανών, η οποία –όπως επισημαίνει η Alpha Finance- λειτούργησε θετικά σε όρους κερδοφορίας.

Τέλος, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως η μετοχή της Γρ. Σαράντης έχει παρουσιάσει από την αρχή του έτους απόδοση υψηλότερη κατά 19,9% από εκείνη της αγοράς, ενώ η μετοχή της διαπραγματεύεται 13,7 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2003 και 11,2 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2004.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v