Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά σχόλια και outpeform για Αβαξ από EFG Sec.

Με σύσταση ”outperform” και θετικά σχόλια ξεκινά η EFG Eurobank Securities την κάλυψη της εταιρίας J&P Αβαξ. Στην έκθεση με ημερομηνία 22 Αυγούστου και χρησιμοποιώντας το μοντέλο αποτίμησης DFC, η χρηματιστηριακή κάνει λόγο για τιμή 7,23 ευρώ ανά μετοχή.

Θετικά σχόλια και outpeform για Αβαξ από EFG Sec.
Με τη σύσταση ”outperform” ξεκινά η EFG Eurobank Securities την κάλυψη του κατασκευαστικού ομίλου J&P Αβαξ.

Στην έκθεση με ημερομηνία 22 Αυγούστου και τίτλο ”χτίζοντας για το μέλλον”, η χρηματιστηριακή χρησιμοποιώντας το μοντέλο αποτίμησης DFC καταλήγει στην τιμή των 7,23 ευρώ για κάθε μετοχή της Αβαξ.

Ακόμη, αναφέρεται στο ανεκτέλεστο υπόλοιπο της κατασκευαστικής εταιρίας, το οποίο χαρακτηρίζει ”ισχυρό” και υπολογίζει στα 850 εκατ. ευρώ.

Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο, σε συνδυασμό με το Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, αναφέρει η EFG Eurobank Securities, εξασφαλίζουν για την εταιρία ικανοποιητικό επίπεδο δραστηριότητας μέχρι το 2006.

Σε άλλο σημείο της ανάλυσης η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι η μετοχή του Αβακα διαπραγματεύεται 12,4 φορές τα εκτιμώμενα για το 2003 κέρδη της ή με discount 30,3% έναντι των Ελλήνων ανταγωνιστών και με 13,4% έναντι των Ευρωπαίων.

Οπως άλλωστε αναφέρεται στην έκθεση της EFG Eurobank Securities, η J&P Αβαξ ήταν από τις πρώτες εταιρίες που συνειδητοποίησαν την ανάγκη συνεργειών και συγχωνεύσεων. Αρκετά πριν αυτό καταστεί υποχρεωτικό από τις αρχές, η εταιρία δημιούργησε έναν καλοκουρδισμένο όμιλο με επαγγελματική διοίκηση και με σύμμαχο την J&P - έναν σημαντικό διεθνή παίκτη.

Συγκεκριμένα, για τη ”συμμαχία” με την J&P, η χρηματιστηριακή παρατηρεί ότι δημιουργεί ευκαιρίες, καθώς ο διεθνής όμιλος έχει παρουσία στη Μέση Ανατολή, τη Βόρειο Αφρική και τα Βαλκάνια.

Μετά το πέρας των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και της εισροής των ευρωπαϊκών κεφαλαίων, τα αυτοχρηματοδοτούμενα προγράμματα θα έχουν ακόμη πιο κρίσιμο ρόλο για τον κλάδο, αναφέρει η EFG. Στο περιβάλλον αυτό, όπως προσθέτει, η J&P Αβαξ είναι κατάλληλα τοποθετημένη ώστε να εκμεταλλευθεί την τάση, έχοντας κερδίσει σημαντική εμπειρία από τη συμμετοχή της στα δύο μεγαλύτερα τέτοια ελληνικά rojects.

Αναφορά γίνεται εξάλλου και στη μετοχική σύνθεση της εταιρίας. Αναλυτικά, το 47,8% ανήκει στην J&P, το 30,4% σε άλλους κύριους μετόχους και το 21,8% διαπραγματεύεται ελεύθερα (16,4% σε Ελληνες θεσμικούς, 0,9% σε ξένους θεσμικούς και 4,5% σε λοιπούς).

Για το 2003, η EFG Eurobank προβλέπει ότι ο τζίρος του ομίλου J&P Αβαξ θα διαμορφωθεί στα 513,8 εκατ. ευρώ (από 445,5 εκατ. ευρώ το 2002), τα EBITDA στα 68,4 εκατ. ευρώ (από 56,9) και τα κέρδη μετά από φόρους στα 36,9 εκατ. ευρώ (από 28,3).

Για το 2004, ο κύκλος εργασιών αναμένεται στα 543,5 εκατ. ευρώ, τα EBITDA στα 69,9 εκατ. ευρώ και τα κέρδη μετά από φόρους στα 37,3 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v