Ανοδο μεγεθών προβλέπει η Π&Κ για Folli Follie

Αύξηση 14,1% αναμένεται να παρουσιάσουν οι πωλήσεις της Folli Follie στο εξάμηνο, σύμφωνα με την Π&Κ Χρηματιστηριακή, η οποία διατηρεί τη σύσταση ”αγορά” για τη μετοχή της εταιρίας, την οποία εξακολουθεί να συμπεριλαμβάνει στις κύριες επιλογές της.

Ανοδο μεγεθών προβλέπει η Π&Κ για Folli Follie
Διατηρεί τη σύσταση ”αγορά” για τη μετοχή της Folli Follie η Π&Κ Χρηματιστηριακή, όπως αναφέρει στην Καθημερινή ενημέρωση (22 Αυγούστου 2003).

Η Π&Κ εκτιμά πως η Folli Follie θα παρουσιάσει ενισχυμένα μεγέθη στο εξάμηνο, παρά το γεγονός -όπως επισημαίνει- ότι το δεύτερο τρίμηνο του έτους αναμένεται να είναι το χειρότερο για την εταιρία, λόγω του ιού της άτυπης πνευμονίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Π&Κ, τα έσοδα της Folli Follie αναμένεται να καταγράψουν άνοδο 14,1%, με τα ΕBITDA να ενισχύονται κατά 24,3%.

Τα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας προβλέπεται πως θα αυξηθούν στο εξάμηνο κατά 21,6% ή 29,2% συμπεριλαμβανομένης της ενοποίησης με την καθαρή θέση της εταιρίας Καταστημάτων Αφορολογήτων Ειδών για πρώτη φορά.

Οπως τονίζει η Π&Κ, οι κατηγορίες πωλήσεων με τη σημαντικότερη ανάπτυξη σε όρους τοπικού νομίσματος είναι τα σημεία ταξιδιού (Duty Free), η υπόλοιπη (πλην Ελλάδος) Ευρώπη και η Ιαπωνία.

Σε αυτό το πλαίσιο, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως τα αποτελέσματα εξαμήνου θα επηρεαστούν αρνητικά από τη μετατροπή πωλήσεων σε ξένα νομίσματα σε ευρώ, ενώ ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το δεύτερο τρίμηνο του 2003 αναμένεται να είναι το χειρότερο τρίμηνο για την εταιρία εξαιτίας των επιπτώσεως της άτυπης πνευμονίας.

Εντούτοις, η Folli Follie εκτιμάται πως θα επιδείξει διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης ακόμα και σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον.

Τέλος, η Π&Κ σημειώνει πως η μετοχή της Folli Follie έχει παρουσιάσει άνοδο 52,1% από τότε που την αναβάθμισε σε ”υπεραπόδοση” στις 28 Φεβρουαρίου 2003, ενώ προσθέτει πως το γεγονός ότι διαπραγματεύεται 17,4 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2003 αναμένεται να υποστηριχθεί από τη θετική πορεία των κερδών και των ταμειακών ροών τα επόμενα τρίμηνα.

Η χρηματιστηριακή καταλήγει πως διατηρεί τη σύσταση ”αγορά” και κύριας επιλογής για τον τίτλο, ενώ προβλέπει ”υπεραπόδοση”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v