Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜΥΤΙΛ: Ανάκαμψη κερδών το 2009 αναμένει η HSBC

Διατηρεί την τιμή-στόχο των 11,5 ευρώ ανά μετοχή και τη σύσταση "overweight" για τη μετοχή του Μυτιληναίου η HSBC, με έκθεσή της στις 13/8/2008, στην οποία αναφέρει ότι αναμένει ισχυρή ανάκαμψη των κερδών το 2009.

ΜΥΤΙΛ: Ανάκαμψη κερδών το 2009 αναμένει η HSBC
Διατηρεί την τιμή-στόχο των 11,5 ευρώ ανά μετοχή και τη σύσταση "overweight" για τη μετοχή του Μυτιληναίου η HSBC, με έκθεσή της στις 13/8/2008, παρά το αρνητικό momentum της κερδοφορίας του 2008, επισημαίνοντας παράλληλα πως πιθανές πηγές δημιουργίας αξίας θα μπορούσαν να προσθέσουν έως και 5,1 ευρώ στην τιμή-στόχο.

Όπως σημειώνει η χρηματιστηριακή, τα αποτελέσματα α΄ εξαμήνου ήταν αδύναμα και το outlook για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης είναι θολό, όμως αναμένεται ισχυρή ανάκαμψη των κερδών το 2009 - 2010, λόγω των υψηλών τιμών του αλουμινίου και της ισχυροποίησης των δραστηριοτήτων της ΜΕΤΚΑ και της Endesa Hellas.

Σύμφωνα με την HSBC, ο όμιλος Μυτιληναίου προσφέρει ένα διαφοροποιημένο επιχειρηματικό χαρτοφυλάκιο, με έμφαση στα ενεργειακά assets. Όπως εκτιμά η χρηματιστηριακή, η ενέργεια θα αποτελέσει τον επόμενο οδηγό για την αποτίμηση του ομίλου, καθώς οι νέες ενεργειακές μονάδες της Endesa Hellas και οι όποιες εξελίξεις οδηγήσουν σε αφαίρεση του discount της τάξης του 10% στην αποτίμηση της Endesa θα μπορούσαν να προσθέσουν έως και 4,2 ευρώ στην τιμή-στόχο της Μυτιληναίος.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά επίσης πως ο όμιλος Μυτιληναίου είναι σε θέση να επωφεληθεί από την ευρεία επέκταση του τομέα της ηλεκτροπαραγωγής στην Ελλάδα, αν και το επιχειρησιακό του μοντέλο εξακολουθεί να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το μακροοικονομικό περιβάλλον.

Η μετοχή του Μυτιληναίου ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της 12ης Αυγούστου στα 7,86 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v