Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις 7 ΑΧΕ

Αυξημένα κατά 10% (στα 44,8 εκατ. ευρώ) έναντι του περσινού α΄ εξαμήνου αναμένουν τα κέρδη της τράπεζας Πειραιώς 7 ελληνικές χρηματιστηριακές, τις εκτιμήσεις των οποίων συγκέντρωσε το πρακτορείο Bloomberg.

Πειραιώς: Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις 7 ΑΧΕ
Αύξηση της τάξης του 10% αναμένεται να εμφανίσουν τα καθαρά κέρδη α΄ εξαμήνου της Τράπεζας Πειραιώς, τα οποια ανακοινώνονται μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Χ.Α. της 21ης Αυγούστου.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τις συγκλίνουσες προβλέψεις 7 ελληνικών χρηματιστηριακών, τις οποίες συγκέντρωσε το πρακτορείο Bloomberg.

Ετσι, σύμφωνα με το πρακτορείο, τα καθαρά κέρδη αναμένεται να διαμορφωθούν στα 44,8 εκατ. ευρώ (από 41 εκατ. ευρώ πέρσι), αύξηση που αποδίδεται κυρίως στην άνοδο του αριθμού των χορηγηθέντων δανείων.

Τα συνολικά έσοδα εκτιμώνται στα 277 εκατ. ευρώ, έναντι 251 το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ τα έσοδα από τόκους υπολογίζονται στα 180 εκατ. ευρώ, από 172 εκατ. ευρώ.

Τα κέρδη προ φόρων εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στα 75 εκατ. ευρώ, από 76 εκατ. ευρώ, πέρσι.

Οι χρηματιστηριακές που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση του Bloomberg είναι οι EFG Eurobank Securities, Marfin Hellenic, Egnatia Securities, Proton Securities, Π&Κ, Eurocorp και Δεβλέτογλου.

Εξάλλου, σύμφωνα με το πρωινό report της Εθνικής ΑΧΕ (20/8), τα καθαρά έσοδα από τόκους στο εξεταζόμενο διάστημα αναμένεται να αυξηθούν κατά 7% και να φτάσουν στα 184 εκατ. ευρώ. Αναφορικά με τα κέρδη προ φόρων μετά από δικαιώματα μειοψηφίας, η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι θα διαμορφωθούν στα 76 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v