Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

UBS: Θετική για ελληνικές τράπεζες και οικονομία

Παρά την αναμενόμενη οικονομική επιβράδυνση της ελληνικής οικονομίας, η UBS (8/8) παραμένει θετική για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, ενώ προβλέπει υπερδιπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης του ελληνικού ΑΕΠ, έναντι αυτού της ευρωζώνης.

UBS: Θετική για ελληνικές τράπεζες και οικονομία
"Παρά την αναμενόμενη οικονομική επιβράδυνση, παραμένουμε θετικοί για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, καθώς η διείσδυση παραμένει χαμηλή, ενώ εξακολουθούμε να προβλέπουμε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης του ΑΕΠ θα είναι υπερδιπλάσιος αυτού της ΟΝΕ", αναφέρει η UBS στο European Weekly Economic Focus (8/8).

Ο διεθνής οίκος τονίζει ότι το σύστημα διαθέτει την κεφαλαιοποίηση και τη ρευστότητα για να συντηρήσει την ανάπτυξη των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και της κερδοφορίας, ενώ από τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο ξεχωρίζει τις μετοχές της Τράπεζας Πειραιώς (26 ευρώ, "buy") και της Eurobank (22 ευρώ, "buy").

Σύμφωνα με τη UBS, η ελληνική οικονομία εμφανίζει σταθερές επιδόσεις από τότε που εντάχτηκε στην ευρωζώνη. Η πραγματική αύξηση του ΑΕΠ διαμορφώνεται κοντά στο 4% από το 1999, χωρίς σημαντικές αποκλίσεις προς τα κάτω, υπεραποδίδοντας έναντι του μέσου όρου της ζώνης του ευρώ.

Προσφάτως, ωστόσο, διαφαίνονται σημάδια ότι η δραστηριότητα θα περιοριστεί, με τον ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ να διαμορφώνεται στο 3,6% το α΄ τρίμηνο, έναντι μέσου όρου υψηλότερου του 4% το 2006 - 2007.

Ο διεθνής οίκος προβλέπει ότι ο ρυθμός ανάπτυξης του ΑΕΠ θα επιβραδυνθεί στο 3% το 2008 και στο 2,8% το 2009, έναντι του 3,2% και του 3,1% που αναμένουν οι αναλυτές.

Πάντως, αν και η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας θα σημειώσει υποχώρηση, θα συνεχίσει να κινείται με ρυθμό διπλάσιο αυτού του συνόλου της ευρωζώνης, τονίζει η UBS.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v