Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜΕΤΚΑ: Στα 16,3 αυξάνει την τιμή η Sal Oppenheim

Στα 16,30 ευρώ ανά μετοχή, από 16,10 ευρώ προηγουμένως, αυξάνει τη δίκαιη τιμή για τη ΜΕΤΚΑ η Sal Oppenheim (6/8) τονίζοντας πως διατηρεί ξεκάθαρα τη σύσταση «αγοράς» για τη μετοχή.

ΜΕΤΚΑ: Στα 16,3 αυξάνει την τιμή η Sal Oppenheim
Μέσα σε ένα δυσκολότερο παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον, η ΜΕΤΚΑ πέτυχε καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα για το α΄ εξάμηνο της χρήσης, αναφέρει η Sal Oppenheim σε έκθεσή της στις 6/8, στην οποία αυξάνει τη δίκαιη τιμή στα 16,30 ευρώ ανά μετοχή, από 16,10 ευρώ προηγουμένως, τονίζοντας πως διατηρεί ξεκάθαρα τη σύσταση «αγοράς» για τη μετοχή.

Μεταξύ άλλων, ο διεθνής οίκος αναφέρει ότι οι μετοχές της ΜΕΤΚΑ είναι ελκυστικές. Σημειώνει ότι οι μετοχές της ΜΕΤΚΑ διαπραγματεύονται με ΡΕ 12 για το 2008, έναντι 15,7 για τις εταιρίες του κλάδου, ενώ και για το 2009 υπάρχει discount.

Σύμφωνα με τη Sal Oppenheim, αυτό δεν δικαιολογείται, καθώς δεν αντανακλά τις μακροπρόθεσμες προοπτικές για τις ταμειακές ροές, την ισχυρή κίνηση της μετοχής και τις προοπτικές για τη διανομή υψηλότερου μερίσματος. Επίσης, όπως εκτιμά, δεν λαμβάνονται
υπόψη ούτε οι σημαντικές νέες παραγγελίες, που ενδεχομένως θα υπάρξουν το β΄ τρίμηνο.

Από την πλευρά της, η Cheuvreux σε έκθεση με ημερομηνία 5 Αυγούστου διατηρεί αμετάβλητη την τιμή-στόχο στα 16 ευρώ και τη σύσταση σε outperform, προχωρώντας σε αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τα έτη 2008- 2010 σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις και τα EBITDA. Ωστόσο, δεν επηρεάζει τις εκτιμήσεις για τα καθαρά κέρδη, ενώ προβλέπει ελαφρά επιδείνωση σε ό,τι αφορά το κεφάλαιο κίνησης και ελαφρά αύξηση  στις μειοψηφίες.    

Εκτίμηση του οίκου είναι πως τα θεμελιώδη και οι προοπτικές για τη ΜΕΤΚΑ θα είναι ισχυρές στα επόμενα τρία χρόνια, ενώ όπως αναφέρει, τον απασχολεί το ότι οι αμοιβές που πληρώνει προς τη μητρική είναι συνδεδεμένες με τις πωλήσεις.   

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v