Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυτιληναίος: Μειώνουν τιμή στόχο D. Bank- Π&Κ

Στα 10,20 από 12 ευρώ μειώνει τη τιμή-στόχο για τη Μυτιληναίος η Deutsche Bank, ενώ σε καθοδική αναπροσαρμογή έως τα 11,6 ευρώ από τα 12,2 ευρώ προηγουμένως προχωρά η Εθνική P&K.

Μυτιληναίος: Μειώνουν τιμή στόχο D. Bank- Π&Κ
Στα 10,20 από 12 ευρώ μειώνει την τιμή-στόχο για τη Μυτιληναίος η Deutsche Bank, ενώ σε καθοδική αναπροσαρμογή έως τα 11,6 ευρώ από τα 12,2 ευρώ προηγουμένως προχωρά η Εθνική P&K.

Η Deutsche Bank που διατηρεί τη σύσταση buy για τη μετοχή, σε έκθεσή της με ημερομηνία 6 Αυγούστου αποδίδει την περικοπή της τιμής-στόχου στην αύξηση της τιμής του πετρελαίου. Ο οίκος μείωσε τις εκτιμήσεις του για τα κέρδη ανά μετοχή του 2008 κατά 26%, ενώ δεν κρύβει την εκτίμησή του ότι το αρνητικό momentum αντανακλάται ήδη στην τιμή της μετοχής.

Από την πλευρά της, στις 7 Αυγούστου η Εθνική P&K αναπροσάρμοσε την τιμή-στόχο διατηρώντας τη σύσταση overweight λόγω χαμηλότερης αποτίμησης για τη θυγατρική ΜΕΤΚΑ και τις μεταλλευτικές και εξορυκτικές δραστηριότητες.

Οι εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής κάνουν λόγο για αδύναμη λειτουργική επίδοση στο 2008. Σε ό,τι αφορά την αποτίμηση, εκτίμηση της Εθνικής P&K είναι πως οτιδήποτε κάτω των 10 ευρώ δεν είναι δυνατόν να δικαιολογηθεί από τα θεμελιώδη της εταιρίας και τις μεσο-μακρο πρόθεσμες. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v