Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οδηγία διαφάνειας από Ε.Κ. για αποτελέσματα

Σαφείς υποχρεώσεις των εισηγμένων εταιριών αναφορικά με τα στοιχεία και πληροφορίες που προκύπτουν από τις τριμηνιαίες και εξαμηνιαίες οικονομικές καταστάσεις τους ζητά πλέον η κεφαλαιααγορά.  

Οδηγία διαφάνειας από Ε.Κ. για αποτελέσματα
* Στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό" δείτε ολόκληρη την εγκύκλιο και τις οδηγίες εφαρμογής.

Σαφείς υποχρεώσεις
των εισηγμένων εταιριών αναφορικά με τα στοιχεία και πληροφορίες που προκύπτουν από τις τριμηνιαίες και εξαμηνιαίες οικονομικές καταστάσεις τους περιλαμβάνει διευκρινιστική εγκύκλιος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η οποία απευθύνεται τόσο στις εισηγμένες εταιρίες όσο και στους ορκωτούς ελεγκτές.

Στην εγκύκλιο διευκρινίζονται σημεία που αφορούν σε λανθασμένες εκτιμήσεις από πλευράς εισηγμένων εταιριών, και ειδικότερα στις προβλέψεις για τους πρόσθετους φόρους.

Μεταξύ άλλων, τονίζεται πως, σε περίπτωση που η μορφή της έκθεσης επισκόπησης των ορκωτών περιλαμβάνει θέματα έμφασης ή εξαίρεση, θα πρέπει να παρατεθούν συνοπτικά τα εν λόγω θέματα, καθώς και η συνολική επίπτωση των εξαιρέσεων στην καθαρή θέση και τα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας.

Επίσης, για λόγους συγκρισιμότητας, χρειάζεται να παρατίθενται κατ' ελάχιστο τα βασικά μεγέθη της τρέχουσας περιόδου με τα αντίστοιχα της προηγούμενης συγκρίσιμης, ενώ αντίθετα, στην περίπτωση που αλλάξει η χρονική περίοδος της οικονομικής χρήσης μίας εταιρίας, πέραν των λόγων της αλλαγής, θα πρέπει να γίνεται επισήμανση στη μη συγκρισιμότητα των οικονομικών στοιχείων με τα αντίστοιχα της προηγούμενης περιόδου.

* Στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό" δείτε ολόκληρη την εγκύκλιο και τις οδηγίες εφαρμογής.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v