Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση 3,5% στο ενεργητικό των Α/Κ τον Ιούλιο

Η αγορά των Α/Κ εξακολούθησε να επηρεάζεται αρνητικά από την πορεία των αγορών εσωτερικού και εξωτερικού και τον Ιούλιο, με αποτέλεσμα στο τέλος του μηνός να διαμορφωθεί στα 18,75 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση 3,5%.

Πτώση 3,5% στο ενεργητικό των Α/Κ τον Ιούλιο
Η αγορά των Αμοιβαίων Κεφαλαίων εξακολούθησε να επηρεάζεται αρνητικά από την πορεία των αγορών εσωτερικού και εξωτερικού και κατά τον μήνα Ιούλιο, με αποτέλεσμα στο τέλος του μηνός να διαμορφωθεί στα 18,75 δισ. ευρώ, έναντι 19,44 δισ. ευρώ τον Ιούνιο, παρουσιάζοντας μείωση ενεργητικών ύψους 683 εκατ. ευρώ (-3,5%).

Αυξήσεις ενεργητικών σημειώθηκαν στις κατηγορίες των ομολογιακών και των μετοχικών funds of funds, όπως επίσης και των Α/Κ ξένων κεφαλαιαγορών.

Αντίθετα, μικρές μειώσεις παρατηρήθηκαν στο σύνολο των λοιπών κατηγοριών, με μεγαλύτερη στη κατηγορία των Α/Κ διαχείρισης διαθεσίμων εξωτερικού (-6,2%).

Όσον αφορά στις αποδόσεις, από την αρχή του έτους των διαφόρων κατηγοριών επισημαίνεται ότι και τα 67 μετοχικά Αμοιβαία Κεφαλαία εσωτερικού με αποδόσεις από -19,55% έως -32,72% υπερέβησαν εκείνη του Γενικού Δείκτη του χρηματιστηρίου (-34,45%), ενώ ο μέσος όρος της απόδοσής τους (-28%) ήταν καλύτερος κατά 6,45 ποσοστιαίες μονάδες του μέσου όρου του Γενικού Δείκτη.

Επισημαίνονται επίσης οι πολύ καλές αποδόσεις των 61 μετοχικών Αμοιβαίων Κεφαλαίων εξωτερικού, από -0,84% έως -38,21%, και η μέση απόδοση -17,73%, η οποία είναι καλύτερη από εκείνη του Γενικό Δείκτη του Χ.Α. κατά 16,72 ποσοστιαίες μονάδες.

Τέλος, σημειώνεται ότι και τα μικτά Α/Κ, τα οποία εκτίθενται σε μικρότερο βαθμό στις πιέσεις των χρηματιστηριακών αγορών, παρουσίασαν καλές αποδόσεις (τα μικτά εσωτερικού 13,01% και τα μικτά εξωτερικού -11,71%) οι οποίες υπερέχουν εκείνης του Γενικού Δείκτη του Χ.Α. κατά 21,44 και κατά 22,74 ποσοστιαίες μονάδες αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v