Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μέτκα: Θετικές οι Εθνική-Π&Κ, Κύπρου και Euroxx

Θετικά σχόλια από εγχώριες χρηματιστηριακές για τα μεγέθη 6μήνου αποσπά η Μέτκα, θυγατρική του ομίλου Μυτιληναίος, παρά την αναπροσαρμογή των τιμών στόχων τους χαμηλότερα. Τι εκτιμούν οι Εθνική-Π&Κ, Κύπρου και Euroxx.

Μέτκα: Θετικές οι Εθνική-Π&Κ, Κύπρου και Euroxx
Θετικά σχόλια από τις εγχώριες χρηματιστηριακές για τα μεγέθη εξαμήνου αποσπά η Μέτκα, θυγατρική του ομίλου Μυτιληναίος, παρά την αναπροσαρμογή των τιμών-στόχων τους χαμηλότερα.  

Ειδικότερα, η Εθνική - Π&Κ σε έκθεσή της σημειώνει ότι τα έσοδα της εταιρίας υπερέβησαν τις προσδοκίες, ενώ δίνει νέα τιμή-στόχο στα 16,8 από 17,3 ευρώ για την εισηγμένη, διατηρώντας σύσταση "overweight". 

Παράλληλα, σημειώνει ότι "αγοράζει" Μέτκα για τους ακόλουθους λόγους:

-Έχει υψηλό ανεκτέλεστο, στα 651 εκατ. ευρώ, περιορίζοντας τα ρίσκα ως προς τις εκτιμήσεις για τον κύκλο εργασιών 2008-9. 

- Μειώνεται σταδιακά η εξάρτησή της από τη ΔΕΗ. Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο διασπάται σε: ΔΕΗ 30%, Endesa Hellas 30%, έργα στο εξωτερικό 30%, άμυνα 10%. 

- Οι αναλήψεις έργων σε Πακιστάν και Ρουμανία αποτελούν αποδείξεις ότι η Μέτκα μπορεί να συμμετάσχει με επιτυχία σε διεθνείς διαγωνισμούς.
 
- Υπάρχει ενδεχόμενο αύξησης των μεγεθών πλέον των προβλέψεων της χρηματιστηριακής σε περίπτωση ανάληψης νέων έργων εκτός Ελλάδος (π.χ. σε Συρία, Τουρκία, Ευρώπη και Πακιστάν). 

- Έχει υψηλά λειτουργικά περιθώρια και αποδόσεις, πολύ μικρές ανάγκες κεφαλαιακών δαπανών και αξιοπρεπή μερισματική απόδοση (5,2% το 2008). Επίσης, η χρηματιστηριακή βρίσκει πιθανή την επιστροφή κεφαλαίου από την εταιρία το 2008 ή το 2009. 

- Έχει λογική αποτίμηση στα τρέχοντα επίπεδα (με Ρ/Ε 13,7 και 11,2 με βάση τις εκτιμήσεις για το 2008 και το 2009 αντίστοιχα). 

Σε έκθεσή της η Euroxx επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα β' τριμήνου υπερέβησαν τις εκτιμήσεις της ενώ η εταιρία είναι σε "σωστό δρόμο" για την επίτευξη του στόχου κερδοφορίας για το σύνολο της χρήσης. 

Παράληλλα, αναφέρει ότι διατηρεί σύσταση "overweight" για τη μετοχή, ενώ αναπροσαρμόζει την τιμή-στόχο στα 15,8 ευρώ από 16 ευρώ προηγουμένως. 

Η Kύπρου Sec. σε έκθεσή της περιορίζει την τιμή-στόχο στα 14,78 ευρώ από 15,87 ευρώ, διατηρώντας σύσταση "outperform" για τη μετοχή, επικεντρωνόμενη στα ισχυρά έσοδα αλλά και στη μείωση των περιθωρίων κερδοφορίας της εταιρίας στο β' τρίμηνο.
 
Παράλληλα, τονίζει ότι παραμένει θετική για την εταιρία, λόγω της αμυντικής της φύσης, του ισχυρού προϊοντικού μείγματος και του "στιβαρού" βιβλίου παραγγελιών της εταιρίας. 

Η μετοχή της Μέτκα υποχώρησε χθες, Τρίτη 5/8, κατά 0,47% στα 12,66 ευρώ.   

   

-

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v