Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Ουδετερότητα” προτείνει η Merrill για Εθνική

”Ουδέτερη στάση” προτείνει ο επενδυτικός οίκος Merrill Lynch για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, σε έκθεσή του με ημερομηνία 13/3. Η έκθεση, ενώ αναθεωρεί προς τα κάτω τις προβλέψεις της για τα κέρδη της τράπεζας το 2003, μακροπρόθεσμα προτείνει ”αγορά”.

”Ουδετερότητα” προτείνει η Merrill για Εθνική
”Ουδέτερη στάση” προτείνει ο επενδυτικός οίκος Merrill Lynch για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, σε έκθεσή του με ημερομηνία 13 Μαρτίου 2002.

Η έκθεση προβαίνει σε αναθεώρηση προς τα κάτω κατά 8% των προβλέψεων της Merril Lynch για τα ομαλοποιημένα κέρδη της τράπεζας το 2003, καθώς εκτιμά ότι τα έσοδα διαχείρισης θα είναι λιγότερα.

Ο επενδυτικός οίκος σχολιάζει τα αποτελέσματα της Εθνικής, τονίζοντας ότι τα μειωμένα κατά 33% καθαρά κέρδη της απείχαν 1% από τις προβλέψεις του οίκου - κάτι που αποδίδει κυρίως σε υψηλή φορολογία.

Παρ’ όλα αυτά, η έκθεση επισημαίνει ότι το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα έχει σημαντική παρουσία στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Ευρώπη και μακροπρόθεσμα προτείνει ”αγορά”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε άλλο της σημείο, η έκθεση υπογραμμίζει πως η μετοχή της Εθνικής διαπραγματεύεται με premium 38% σε σχέση με το μέσο όρο του τραπεζικού κλάδου στην Ευρώπη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v