Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Dresdner: Θετικές τάσεις στις ελληνικές τράπεζες

Θετικές τάσεις για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο δείχνουν τα αποτελέσματα που έχουν ανακοινωθεί από Πειραιώς και Eurobank, αναφέρει η Dresdner Kleinwort, η οποία επαναλαμβάνει την προτίμησή της σε ΕΤΕ-Alpha.

Dresdner: Θετικές τάσεις στις ελληνικές τράπεζες
Θετικές χαρακτηρίζει τις τάσεις που δείχνουν τα αποτελέσματα που έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής για το β' τρίμηνο στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο (δηλαδή των Πειραιώς και Eurobank), η Dresdner Kleinwort (1/8).
 
Όπως επισημαίνει, η διάβρωση των περιθωρίων σε επίπεδο εσόδων από τόκους συνεχίζεται, σε μικρότερο όμως βαθμό απ’ ότι το α΄τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης. Επίσης, το κόστος είναι υψηλότερο του αναμενόμενου, λόγω του ανοίγματος νέων καταστημάτων, αλλά και λόγω του αυξανόμενου πληθωρισμού, αναφέρει ο διεθνής οίκος.

Η ποιότητα της πιστοληπτικής ικανότητας παραμένει σταθερή, σύμφωνα με την Dresdner Kleinwort, όμως τα καθαρά κέρδη των τραπεζών βοηθήθηκαν και από τη χαμηλότερη φορολόγηση.

Συγκρίνοντας την Πειραιώς και την Eurobank, ο διεθνής οίκος αναφέρει ότι προτιμά την πρώτη, καθώς είναι πιο βέβαιη για το ρυθμό ανάπτυξής της – αναμένει άνοδο των καθαρών κερδών της Πειραιώς κατά 21% το 2008, ενώ για την Eurobank το ποσοστό αυτό διαμορφώνεται στο 6%. Επιπλέον, αναμένει αύξηση των καθαρών κερδών της τάξης του 25% μέχρι το 2010 για την Πειραιώς και 16% για την Eurobank.

Πάντως, ο διεθνής οίκος τονίζει ότι εξακολουθεί να προτιμά την Εθνική Τράπεζα (που είναι και κορυφαία επιλογή της) και την Alpha Bank, σε σχέση με την Πειραιώς και την Eurobank, καθώς είναι «λιγότερο επιθετικές» και διαθέτουν καλύτερη θέση σε επίπεδο χρηματοδότησης.

Για την Εθνική Τράπεζα, η τιμή-στόχος που έχει θέσει η Dresdner είναι τα 52 ευρώ ανά μετοχή, που υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 70% από τα τρέχοντα επίπεδα, με σύσταση «buy», ενώ «buy» συστήνει και για την Alpha Bank, με την τιμή-στόχο στα 28 ευρώ (περιθώριο ανόδου 47%).

Για την Τράπεζα Πειραιώς (“add”) ο στόχος είναι τα 26 ευρώ ανά μετοχή (περιθώριο ανόδου 35% από τα τρέχοντα επίπεδα) και για την Eurobank (“hold”) τα 18 ευρώ (περιθώριο ανόδου 13%).


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v