Θετικές προσδοκίες από Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ για εξάμηνο 3E

Διατηρεί τη σύσταση ”overweight” η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ για τη μετοχή της Coca-Cola 3Ε και την τιμή-στόχο των 17 ευρώ, εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων εξαμήνου, ενώ, όπως αναφέρει, η μετοχή της εταιρίας διαπραγματεύεται 8,3 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων του 2003.

Θετικές προσδοκίες από Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ για εξάμηνο 3E
Διατηρεί την τιμή–στόχο των 17 ευρώ αλλά και τη σύσταση ”υπεραπόδοση” (overweight) για τη μετοχή της Coca–Cola 3Ε η Π&Κ Χρηματιστηριακή, εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων εξαμήνου όπως επισημαίνει στο καθημερινό της report με ημερομηνία 13 Αύγουστου 2003.

Σύμφωνα με την Π&Κ, η μετοχή της Coca–Cola 3Ε έχει απόδοση υψηλότερη του Γενικού Δείκτη κατά 0,8% από την αρχή του έτους, ενώ διαπραγματεύεται 8,3 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων του 2003.

Αναφορικά με τα μεγέθη εξαμήνου η χρηματιστηριακή εκτιμά πως ο όγκος των πωλήσεων θα παρουσιάσει άνοδο 6,1% και θα φτάσει στα 650,5 εκατ. unit cases.

Ωστόσο, η Π&Κ προβλέπει κάμψη των πωλήσεων κατά 2,3% (αναμένεται να ανέλθουν στα 1,94 δισ. ευρώ) και η οποία, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, οφείλεται στη συνεχιζόμενη υποτίμηση των τοπικών νομισμάτων στις χώρες όπου δραστηριοποιείται η εταιρία και στην αυξημένη συνεισφορά των αναδυόμενων αγορών στον συνολικό όγκο των πωλήσεων της εταιρίας.

Πάντως, τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων αναμένεται να βελτιωθούν κατά 10,2% και να φτάσουν στα 320,9 εκατ. ευρώ, ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης συγκράτησης του κόστους, ενώ τα καθαρά κέρδη προβλέπεται, σύμφωνα με την Π&Κ, να φτάσουν στα 39,2 εκατ. ευρώ σε σχέση με 16,9 εκατ. ευρώ του πρώτου εξαμήνου του 2002, καταγράφοντας άνοδο της τάξεως του 132%.

Εξάλλου, η Π&Κ τονίζει πως ο θερμός καιρός σε Ευρώπη και Ρωσία κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του έτους θα προσφέρει στην εταιρία υψηλό ρυθμό ανάπτυξης στο παραδοσιακά πιο ισχυρό τρίμηνο της χρονιάς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v