Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Trust: Επιτυχές το ντεμπούτο στην ΕΝ.Α.

Η Alpha Trust αποτελεί από σήμερα την 7η εταιρία που διαπραγματεύεται στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, μια αγορά που απευθύνεται στις μικρομεσαίες αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις.

Alpha Trust: Επιτυχές το ντεμπούτο στην ΕΝ.Α.
Η Alpha Trust αποτελεί από σήμερα την 7η εταιρία που διαπραγματεύεται στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, μια αγορά που απευθύνεται στις μικρομεσαίες αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις οι οποίες αναζητούν εναλλακτικά κεφάλαια για τη χρηματοδότηση των επενδυτικών τους σχεδίων και την επίτευξη των επιχειρηματικών τους στόχων.

Η μετοχή της Alpha Trust στο ντεμπούτο της στη Σοφοκλέους πραγματοποίησε κέρδη 7,14%, κλείνοντας στο 1,5 ευρώ. Σημειώνεται ότι η μετοχή έφτασε να βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση και στο 1,7 ευρώ.

Η Alpha Trust κατά την εισαγωγή της στην Εναλλακτική Αγορά είχε κεφαλαιοποίηση 43,5 εκατ. ευρώ, ενώ η συνολική κεφαλαιοποίηση των υπόλοιπων 6 εταιριών που έχουν εισαχθεί από τον Φεβρουάριο μέχρι και σήμερα στη συγκεκριμένη αγορά ξεπερνά τα 150 εκατομμύρια.

Η εισαγωγή των μετοχών της εταιρίας στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών πραγματοποιήθηκε με ιδιωτική τοποθέτηση, από την οποία προέκυψαν κεφάλαια αξίας 1.477, 55 χιλ. ευρώ και 8 νέοι ειδικοί επενδυτές στο μετοχολόγιο της εταιρίας. Η τιμή διαπραγμάτευσης της μετοχής της εταιρίας ορίστηκε στο 1,4 ευρώ. Σύμβουλος έκδοσης είναι η Alpha Τράπεζα.

Η Alpha Trust ιδρύθηκε το 1987 και είναι η πρώτη εταιρία παροχής επενδυτικών υπηρεσιών που ιδρύθηκε στην Ελλάδα και από τότε έως σήμερα έχει διαγράψει λαμπρή πορεία τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό, όπου δραστηριοποιείται μέσω των θυγατρικών της.

Με την ευκαιρία της εισαγωγής της στο Χρηματιστήριο Αθηνών πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο κτίριο της ΕΧΑΕ κατά τη διάρκεια της οποίας ο κύριος Γκίκας Μάναλης, γενικός διευθυντής του Χρηματιστηρίου Αθηνών, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη σημασία που έχει για την ελληνική αγορά να την εμπιστεύονται αξιόλογες εταιρίες και να την επιλέγουν για την από κοινού ανάπτυξή τους.

Από την πλευρά της Alpha Trust, ο κύριος Φαίδων Ταμβακάκης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, είπε μεταξύ άλλων:

"Η Alpha Trust σε μια δύσκολη εποχή για τον κλάδο και τις κεφαλαιαγορές παγκοσμίως αποφάσισε την είσοδό της στην ΕΝ.Α., θεωρώντας ότι τόσο σημαντικές επιλογές θα κριθούν μακροπρόθεσμα. Είμαστε πεπεισμένοι τόσο για τις προοπτικές και τις δυνατότητες της ΕΝ.Α. όσο και για το μέλλον του κλάδου μας".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v