Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΥΡΩΒ:Ρεαλιστικό το guidance, λένε Marfin-Merrill

Ρεαλιστικό χαρακτηρίζουν το νέο guidance της διοίκησης της Eurobank τόσο η Marfin Analysis όσο και η Merrill Lynch, ενώ ανησυχίες για τις δραστηριότηες της τράπεζας στην Ελλάδα εκφράζει η Natixis.

ΕΥΡΩΒ:Ρεαλιστικό το guidance, λένε Marfin-Merrill
Ρεαλιστικό χαρακτηρίζουν το νέο guidance της διοίκησης της Eurobank τόσο η Marfin Analysis όσο και η Merrill Lynch, ενώ ανησυχίες για τις δραστηριότηες της τράπεζας στην Ελλάδα εκφράζει η Natixis. Πιο αναλυτικά:

Ρεαλιστικούς και επιτεύξιμους χαρακτηρίζει η Marfin Analysis (31/7) τους νέους αναθεωρημένους στόχους που έθεσε η διοίκηση της EFG Eurobank για τις χρήσεις 2008 και 2010, τονίζοντας ότι παραμένει θετική για τη μετοχή της τράπεζας, ενώ διατηρεί αμετάβλητη την τιμή-στόχο των 20 ευρώ ανά μετοχή.

Η χρηματιστηριακή τονίζει τη μη απαιτητική αποτίμηση της τράπεζας (10% discount σε σχέση με τις άλλες ελληνικές τράπεζες), το ισχυρό momentum σε επίπεδο καταθέσεων και τη στρατηγική της όσον αφορά στην επέκταση των διεθνών δραστηριοτήτων της.

Η Merrill Lynch (31/7), η οποία διατηρεί την τιμή-στόχο των 13,6 ευρώ ανά μετοχή και τη σύσταση "underperform", βλέπει συνεχιζόμενο περιθώριο πτώσης και υπογραμμίζει την απόφαση της διοίκησης της Eurobank να μειώσει το guidance της ως απόδειξη της επιδείνωσης του διεθνούς κλίματος.

Ο διεθνής οίκος εκτιμά πως το νέο guidance είναι πιο ρεαλιστικό, του οποίου οι στόχοι ωστόσο μπορεί και πάλι να αποδειχτεί δύσκολο να επιτευχθούν.

Σημειώνει παράλληλα πως, αν και τα αποτελέσματα του β΄ τριμήνου ευθυγραμμίστηκαν με τις προσδοκίες της αγοράς, ωστόσο αναμένει να υπάρξουν υποβαθμίσεις στις προβλέψεις των αναλυτών για τα κέρδη της τράπεζας, μετά τη μείωση των στόχων της διοίκησης της Eurobank.

Δεν παραλείπει να τονίσει ότι εξακολουθεί να προτιμά την ΕΤΕ από την ελληνική αγορά, λόγω της ισχυρής ρευστότητάς της.

Η Natixis (31/7), από την πλευρά της, επισημαίνει πως ναι μεν τα αποτελέσματα της τράπεζας βοηθήθηκαν από τις πολύ ισχυρές επιδόσεις στις αγορές της Αναδυόμενης Ευρώπης, ωστόσο απογοητευτικές ήταν οι λειτουργικές επιδόσεις στην Ελλάδα και κυρίως στον τομέα της λιανικής τραπεζικής.

Η χρηματιστηριακή θεωρεί πως, αν και η μετοχή της Eurobank επωφελήθηκε πρόσφατα από την ανάκαμψη της αγοράς, οι ανησυχίες για πιο έντονη υποχώρηση των δραστηριοτήτων στην Ελλάδα και νέα αύξηση στο κόστος του ρίσκου στην Αναδυόμενη Ευρώπη διατηρούνται.

Η Natixis διατηρεί τη σύσταση "reduce" για τη Eurobank, ενώ προχωρά σε μείωση των εκτιμήσεών της για τα κέρδη ανά μετοχή της τράπεζας για το διάστημα 2008 - 2010, κατά 4,4%, 2,3% και 1,9% αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v