Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

3Ε: Αλλαγές τιμών-στόχων από Merrill-Credit

Διαφορετική ανάγνωση των αποτελεσμάτων της Coca Cola από Merrill Lynch και Credit Suisse, με την πρώτη να αυξάνει την τιμή-στόχο και να αναβαθμίζει τη σύσταση και τη δεύτερη να κατεβάζει τον "πήχη" κατά 5 ευρώ.

3Ε: Αλλαγές τιμών-στόχων από Merrill-Credit
Σε αλλαγές στις τιμές-στόχους για την Coca Cola προχώρησαν η Merrill Lynch και η Credit Suisse, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εταιρίας, με την πρώτη να εκφράζει ανακούφιση για τη διατήρηση του guidance της διοίκησης για το 2008, ενώ η δεύτερη σημειώνει πως οι στόχοι μπορούν να επιτευχθούν μόνο αν το β΄ εξάμηνο είναι ισχυρό. Πιο αναλυτικά:

Στα 18,5 ευρώ ανά μετοχή από 17 ευρώ προηγουμένως αυξάνει την τιμή-στόχο για την Coca Cola 3E η Merrill Lynch (31/7), αναβαθμίζοντας παράλληλα τη σύσταση σε "neutral".

Ο διεθνής οίκος αναφέρει μεταξύ άλλων πως, μετά την αναθεώρηση των στόχων της διοίκησης τον Ιούνιο, δεν υπήρξαν εκπλήξεις στα αποτελέσματα β΄ τριμήνου της εταιρίας. Η Merrill Lynch διατηρεί αμετάβλητες τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή της Coca Cola 3E για το διάστημα 2008 - 2009, που υποδηλώνουν αύξηση του όγκου, των πωλήσεων και των κερδών προ φόρων και τόκων της εταιρίας κατά 6,7%, 13% και 17% αντίστοιχα, για το β΄ εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης.

Η Credit Suisse (31/7), από την πλευρά της, η οποία προχωρά σε μείωση της τιμής-στόχου για την 3E στα 21,5 ευρώ ανά μετοχή, από 26,5 ευρώ προηγουμένως (σύσταση "neutral"), κάνει λόγο για ένα δύσκολο α΄ εξάμηνο, με καλά αποτελέσματα σε επίπεδο κύκλου εργασιών, αλλά αδύναμα σε επίπεδο κερδοφορίας, ενώ τονίζει πως, για να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί για το σύνολο της χρήσης, το β΄ εξάμηνο θα πρέπει να είναι ισχυρό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v